Anti-jihadistische coalitie vraagt inwoners Raqqa te vluchten: “Einde IS is nabij”

De door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistiche coalitie heeft de bevolking van de Syrische stad Raqqa, de ‘hoofdstad’ van terreurgroep Islamtische Staat (IS), opgeroepen de stad te ontvluchten. Dat meldt het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

De coalitie zou vanuit vliegtuigen pamfletten verspreid hebben, waarin de bewoners worden opgeroepen om de stad te verlaten. Ook richt de coalitie zich rechtstreeks tot IS, met de boodschap dat hun “einde nabij is”.

HLN >>

Final Countdown: Syrian Democratic Forces Prepare to Retake Raqqa

The Syrian Democratic Forces will start a large-scale operation to liberate the ‘capital’ city of Daesh terrorists, Raqqa. The Syrian Democratic Forces’ representative Tackır Kobani shared details of the forthcoming operation in an interview with Sputnik.

“The United States and the coalition member countries have been discussing the operation in Raqqa region for a long time. Last Tuesday, the leader of the Kurdish Party of Democratic Union, Salih Muslim, and the US special envoy to the coalition against Daesh, Brett McGurk, discussed the strategy to battle Daesh, in particular, for the liberation of Raqqa, Manbij and Jarabulus,” Kobani said.

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Anti-jihadistische coalitie vraagt inwoners Raqqa te vluchten: “Einde IS is nabij”

  1. Einde IS nabij. Zeggen de Amerikanen.

    Geloof ik niks van. Ik hoor Obama nog zeggen: ‘We got ISIL contained’.

    Dat was een dag voor aanslagen in Parijs.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: