Het echte verhaal: Hitler en de moefti

We kregen een verzoekje binnen in de redactie-mail. Of we eens wat aandacht wilden besteden aan de relatie tussen Hitler en de Mufti en de rol van de islam/moslims bij de holocaust. Het was Mohammed zelf, het grote voorbeeld voor elke moslim (of die nou weggezet wordt als gematigd of niet), die bij Khaybar honderden Joden de kop snelde en hun vrouwen tot seksslavin nam. De Jodenhaat in de islam is al zo oud als de islam zelf, zo oud als tot in de tijd van Mohammed. 

Die slag bij Khaybar geldt nog steeds als voorbeeld voor veel moslims. Zo werd het bijvoorbeeld in Den Haag door ISIS-aanhangers geroepen: “Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa yahud” en “Dood aan de Joden”. Von Aartsen zag er geen kwaad in.

In de Islamitische traditie, wordt het lied “Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa yahud”, wat zoveel betekent als “Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed keert weer”, gebruikt als strijdkreet wanneer zij Joden of Israëliërs aanvallen. Het wordt dus vrij veel gezongen in het Midden-Oosten (he he!) en dat tot op vandaag. Lees op deze blog hier meer over de historiek achter dat strijdlied. Brabosh >>

01Door heel Europa zijn de Joden op de vlucht. In Zweden zijn Joden inmiddels niet meer welkom bij de Kristallnachtherdenking en ook in Nederland is die gekaapt door fanatiekeantisemieten moslims en zich anti-fascisten noemende fascisten. Bij Joodse scholen, musea en het Anne Frank huis staan tegenwoordig politieposten en dat is niet omdat er bedreigingen zijn gekomen vanaf de biblebelt. Iedereen weet dat het de intense moslimitische Jodenhaat is. Ook Mark Rutte weet dat, want het valt niet te ontkennen, en ook Asscher weet dat. Maar dat wandelend glijmiddel poogt uit alle macht om onderzoeken naar de immense Jodenhaat van zijn stemvee in de onderste lade te verstoppen.

01

In Toulouse schoot Mohammed Merah Joden dood. In Parijs werden synagoges aangevallen. Het was een moslim die vier mensen doodschoot bij het Joods museum in Brussel. Na de executie van Charlie Hebdo was het in een Joodse supermarkt dat de moslim Amedy Coulibaly 4 mensen vermoordde en er dertig gijzelde. Na de mislukte aanslag in Kopenhagen op de cartoonist Lars Vilks was het een moslim die de Joodse bewaker van de synagoge doodschooten nog twee anderen verwondde.

01

De Jodenhaat is een onlosmakelijk component van islam. Zo oud als Mohammed en …, niet uit te bannen door een concept -integratie- dat helemaal geen vat heeft op mohammedanen, zal het een vast onderdeel van islam blijven tot de Laatste Dag:

“De dag des Oordeels komt niet totdat moslims alle Joden ter dood hebben gebracht, totdat de Jood zich achter stenen en bomen verstopt. De stenen en bomen zullen zeggen: “O, moslims, o, Abdoela, er is een Jood achter mij, kom, en doodt hem”. Alleen de Gharkadboom zegt dit niet – want het is een Joodse boom.”

Ik denk dat ik wel een stukje citeren mag uit de mail die we binnenkregen:

Ik vraag me al een tijdje wat af waarom heeft er nog nooit iemand het gehad over Islam en de contributie aan de Holocaust.
Vroeger op school geen woord en tegenwoordig schijnt niemand er ook maar ooit iets van gehoord te hebben.
Adolf Hitler was tenslotte dik in zijn SAS met de mufti van Palestine en zijn waffen SS Muslim divisions. (Handschar divisions)

Tegenwoordig kan op 1 op de 4 scholen in Amsterdam de holocaust al helemaal niet meer onderwezen worden en dat is niet omdat Sterre en Merel er bezwaar tegen maken. Toen Netanyahu laatst een verband legde tussen de mufti en Hitler kreeg die de halve wereld over zich heen en werd nog net niet voor nazi uitgemaakt. Merkel bijvoorbeeld wilde er niets van weten en eiste de volledige schuld voor Duitsland op. Hoe anders zou ze tenslotte vanuit datzelfde schuldgevoel het kunnen rechtvaardigen om miljoenen Jodenhatende moslims te verwelkomen.

Netanyahu zorgde voor wereldwijde opwinding met zijn opmerkingen dat Hitler het idee voor het uitroeien van de Joden van de Palestijnse leider grootmoefti Haj Amin al-Hoesseini had. Maar hoe zit het nu werkelijk?

Het echte verhaal: Hitler en de moefti

Auteur: Ruben Gischler

In een toespraak voor het Zionistisch Congres kwam de Israëlische premier Netanyahu met een letterlijke weergave van het gesprek tussen de grootmoefti en Hitler tijdens hun beruchte ontmoeting in november 1941 in Berlijn. Waar Netanyahu de inhoud vandaan heeft weet niemand. Natuurlijk vielen de internationale media over elkaar heen om Netanyahu van Holocaustontkenning te beschuldigen en velen vroegen zich af wat hem bezielde. Gevolg was wel dat kranten gedwongen waren een klein geschiedenislesje te geven waarbij zij er niet onderuit kwamen om ook zijdelings het naziverleden van de vader der Palestijnse natie aan te stippen.

01Angela Merkel liet snel publiekelijk weten dat de verantwoordelijkheid voor de Holocaust puur en alleen bij de Duitsers ligt. Velen waren er als de kippen bij om te verklaren dat de grootmoefti helemaal geen antisemiet was, alleen maar een antizionist en dat zijn collaboratie met de nazi’s een kwestie was van ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Hij zou een tragisch fi guur zijn, een slachtoff er zelfs, en wat was eigenlijk het probleem als ook een aantal zionisten contact met de nazi’s hadden gezocht? Bovendien, waarom zouden wij het over iemand hebben die al geruime tijd onder de grond ligt en helemaal geen rol van betekenis speelt voor de Palestijnen van nu?

Moeilijk bespreekbaar
Deze reacties laten vooral zien dat de aantoonbare invloed van het nazisme op de huidige radicale politieke stromingen in het Midden-Oosten nog steeds moeilijk bespreekbaar zijn. Angela Merkel claimt liever het absolute alleenrecht van de Duitsers op de Holocaust dan het verband tussen nazisme en Palestijns en islamitisch radicalisme ter sprake te brengen. In de ophef rondom Netanyahu’s uitspraak wordt te makkelijk voorbijgegaan aan de historische rol die de grootmoefti hierin speelde. Het valt niet te ontkennen dat Haj Amin al-Hoesseini in belangrijke mate de emigratie naar Palestina onmogelijk heeft gemaakt, met alle rampzalige gevolgen van dien. Daarnaast is het extremistische gedachtengoed van de grootmoefti en zijn Arabische geestverwanten, waarin traditioneel islamitisch antisemitisme wordt gecombineerd met nazisme, in de gehele islamitische wereld van blijvende invloed geweest. Vandaag de dag zijn daarvan sporen te vinden in zowel de nationalistische ideologie van het Baathregime van Assad als het islamitisch extremisme van IS.

Het gedachtengoed van de grootmoefti, waarin traditioneel islamitisch antisemitisme wordt gecombineerd met nazisme, is van blijvende invloed geweest

Normbepalend 
Waarschijnlijk is er geen plek ter wereld waarin antisemitisme zo algemeen aanvaard en normbepalend is als de islamitische wereld. Dat is niet alleen de islamitische samenlevingen aan te rekenen maar ook de westerse mogendheden die Jodenhaat in de islamitische wereld als natuurverschijnsel tolereren en niet of amper weerspreken.

Nieuw Israëlitisch Weekblad >>

islam, nazisme en antisemitisme >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: