En wéér bewapent Duitsland de Ottomanen om een genocide te plegen

Door Duitsland geleverde wapens aan Turkije, worden door Ankara gebruikt in de uitroeiingsoorlog tegen de Koerden.

ANKARA (Sputnik) – De wapens die Duitsland aan Turkije verkoopt worden door Ankara gebruikt in de militaire campagne tegen de Koerden in het Zuid-Oosten van het land, zo laat de parlementariër Sevim Dagdelen van Duitslands linkse partij (Die Linke) weten aan Sputnik Turkey.

“De meeste wapens die gebruikt worden in Ankara’s operatie in Zuidoost Turkije komen uit Duitsland … Deze wapens worden gebruikt tegen de Koerden, maar Duitsland sluit simpelweg zijn ogen hiervoor,” zei Dagdelen in het interview.

Volgens de parlementariër “buigt Europa het hoofd voor de dictatuur van Erdogan” uit angst dat Turkije de stekker uit de migratiedeal met de EU trekt.

“Dit zal door blijven gaan tot het aantal vluchtelingen (dat probeert Europa te bereiken) afneemt,” zegt Dagdelen.

De Turkse overheid startte een militaire campagne tegen de militanten van de Koerdische Arbeiders Partij (PKK), die door Turkije als terroristen beschouwd worden, vanaf midden 2015. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan geeft toe dat er meer dan 5000 Koerdische opstandelingen gedood zijn tijdens de campagne sinds midden december, een cijfer dat volgens Koerdische officials ook vele honderden onschuldige burgerslachtoffers bevat.

De EU-Turkije migratiedeal behelst dat alle illegale immigranten die vanuit Turkije naar Griekenland komen teruggestuurd worden in ruil voor politieke concessies en de relocatie van Syrische vluchtelingen uit kampen aan de Turks-Syrische grens.

Originele artikel: http://sputniknews.com/middleeast/20160520/1039998636/kurds-arms-germany-supplies.html

https://twitter.com/StruggleOfKurds/status/733441081120018433

Dit is uiterst wrang omdat Duitsland ook zeer nauw betrokken was bij de eerdere Turkse genocides op de Armeniërs, Grieken en Assyriërs. Zelfs zodanig dat de Armeense genocide een inspiratiebron vormde voor Hitler voor de holocaust. Turkije en Duitsland zijn de genocide-kampioenen van deze wereld en op het moment dat ze samen gaan werken dan leidt dat keer op keer tot miljoenen doden. Zowel in de Eerste Wereldoorlog als de Tweede en die, die momenteel over ons continent uitgerold wordt.

Het waren de Duitsers die het Turkse/Ottomaanse leger opleidden voor en tijdens WO-I waarin in 1915 de Armeense Genocide plaatsvond, die overigens duurde tot 1923 tot de Armeniërs binnen de grenzen van het huidige Turkije op waren. En ook toen werd het Turks/Ottomaanse leger bewapend door de Duitsers. En het waren de Duitsers die de 18 voornaamste daders van de Armeens Genocide uit Turkije in veiligheid brachten en ze aan berechting hielpen te ontsnappen (stuk komt nog in mijn serie over Ataturk, maar eerst nog zal het volgende stuk over zijn gestolen dochter gaan).

Weer streeft Duitsland naar hegemonie over het continent Europa. Het is Duitsland dat bepaalt of en onder welke voorwaarden Griekenland financiële steun krijgt. Het is Duitsland waar naar gekeken wordt welke regering er in Spanje gevormd moet worden. Het is Merkel die in der eentje het Dublin-akkoord en Schengen vernietigd heeft. Het is Merkel die de volledige macht aan Erdogan op een presenteerblaadje aanreikt (ik verwijt het wel altijd Rutte en Timmermans, maar dat zijn slechts loopjongetjes). Het is Merkel die de vrijheid van meningsuiting in heel Europa een gigantische douw gegeven heeft door Erdogan te laten bepalen wat er wel en niet in Europa gezegd mag worden over de geitenhoeder.

Het was Duitsland dat zo onder de indruk was van de Armeense Genocide dat het er bijna spontaan van ging Holocausten.

Toen ik geboren werd waren Duitsers smerige moffen, tien jaar later maakten ze dat we geen wereldkampioen voetbal werden (lekker belangrijk) en de laatste twintig tot tien jaar begonnen we ze weer een beetje als onschadelijk te beschouwen.

Dat hadden we niet moeten doen. Dat was een historische fout. Duitsland had helemaal nooit meer iets te zeggen mogen krijgen en het had beter gesplitst gebleven. Hetzelfde geldt voor Turkije.

 

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: