Dood van de vrije meningsuiting: EU bekritiseerd om Orwelliaanse aanpak van online kritiek

De Europese elite heeft een snoeiharde aanpak van de vrijheid van meningsuiting op internet aangekondigd, die door pro-democratie campagnevoerders aangemerkt is als betreurenswaardig en Orwelliaans.

De Brusselse bureaucraten starten een Blitzkrieg tegen wat zij noemen ‘hate speech’ op sociale media zoals Facebook – maar critici waarschuwen dat dat alles omvat wat gezien wordt als strijdig met de doelen van het federale project.

Er moet een leger van pro-EU censureerders komen die de draconische macht krijgen om alle berichten op sociale media te verwijderen die de “huidige maatschappelijke ontwikkelingen” bekritiseren zoals die gepromoot worden door het blok van 28 landen.

01

Vandaag heeft de EU een akkoord ondertekend met Facebook, Twitter, YouTube, Microsoft dat er op gericht is om online ‘hate speech’ te beteugelen, het wordt bekritiseerd als “onbezonnen” door dezelfde mensen die er aan meegeschreven hebben.

Verdedigers van de democratie hebben gewaarschuwd dat de definitie van ‘hate speech’ zo vaag is dat de EU de macht zou kunnen krijgen om berichten die kritisch zijn ten opzichte het Brusselse project voor eeuwig van het internet te verwijderen, wat een “beangstigend pad naar totalitarisme” inhoudt.

01

Voormalig europarlementariër voor UKIP Janice Atkinson brieste: “Het is Orwelliaans. Iedereen die 1984 gelezen heeft ziet dat nu werkelijkheid worden.”

01Onder de voorwaarden van het akkoord, uitgedokterd door de ongekozen kliek bureaucraten van Jean-Claude Juncker’s EU Commissie, moeten de web-giganten alles aanpakken wat Brussel aanmerkt als ‘hate-speech’ door “onafhankelijke tegenverhalen” te promoten die de EU chefs willen.

De internet firma’s moeten samenwerken met de Commissie om een netwerk te bouwen van vertrouwde rapporteurs die uitlatingen als ‘hate speech’ aan kunnen merken om die dan binnen 24 uur te verwijderen.

Ze hebben er ook voor gepleit om “educatieve programma’s” te ondersteunen, waarvan de inhoud waarschijnlijk bepaald zal worden door de Brusselse chefs, die gericht zullen zijn op hen die er van beschuldigd worden online ‘hate speech’ te verspreiden.

01

Wat ‘hate speech’ echter precies inhoudt wordt niet gedefinieerd, het wordt alleen vagelijk geduid als “racisme, xenofobie, en alle vormen van intolerantie”.

Het akkoord stelt: “De IT bedrijven en de Europese Commissie, erkennen het belang van onafhankelijke tegenspraak tegen hatelijke en bevooroordeelde retoriek, en richten zich er op verder te werken aan het identificeren van- en promoten van onafhankelijke tegengeluiden, nieuwe ideeën en initiatieven en ondersteunen educatieve programma’s die het kritisch denken aanmoedigen.

Europarlementariërs hebben gewaarschuwd dat het nieuwe akkoord de mogelijkheid biedt om mensen, die kritisch staan tegenover migratie of de verspreiding van islamitisch extremisme over het continent, te verhinderen nog berichten te plaatsen op het internet en zelfs opgejaagd kunnen worden door de politie.

01

UKIP woordvoerder voor justitie en binnenlandse zaken Diana James vertelde Breitbart: “Deze wetgeving is zo vaag dat die gebruikt kan worden als breekijzer om niet alleen ‘hate speech’ in te perken, maar ook de algehele vrijheid van meningsuiting.

Dit is onacceptabel voor vrije mensen die het recht hebben om te weten waar dit soort wetgeving toe leidt.

“Naar mijn mening, als de EU me nog toestaat een mening te hebben, denk ik dat deze dingen beslist moeten worden door de nationale parlementen en niet door de ongekozen Europese Commissie.”

Haar vernietigende evaluatie komt op het moment dat de Europese Digitale Rechten (EDRi) groep van pro-democratie campagnevoerders, die geconsulteerd werden door Brussel over de invulling van het akkoord, zich terugtrekken uit de gesprekken uit verbijstering over de draconische inhoud.

De groep van free speech activisten bestempelde het initiatief als “onbezonnen en betreurenswaardig” en zei dat ze er niet verder aan bij wilde dragen om dit op te leggen aan de Europese bevolking.

01

 

Estelle Massé, politiek EU analist bij Acces Now, zei: “Geconfronteerd met deze betreurenswaardige uitkomst, en zonder de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan dit proces, laat de Commissie ons geen keus dan dat we ons terugtrekken uit deze discussie.”

eu-censuurJoe McNamee, executive director van European Digital Rights, voegde er aan toe: “het is ironisch dat de commissie dreigt om lidstaten voor het gerecht te slepen omdat ze falen om EU-wetgeving over racisme en xenofobie te implementeren, terwijl ze bedrijven als Google en Facebook overtuigen beledigingen onder het tapijt te vegen.”

Het akkoord dat ook actief internet posters in het Verenigd Koninkrijk beïnvloedt, werd precies drie weken voor het historische Brexit-referendum aangekondigd.

De laatste opiniepeilingen laten zien dat de strijd voor Brexit deze afgelopen week een enorme boost heeft gekregen door nieuwe schokkende immigratiecijfers, die onthulden dat 184.000 Europeanen naar Groot-Brittannië kwamen in het laatste jaar alleen al. (Europeanen zijn het probleem niet, Fub)

Originele artikel (behoorlijk letterlijke vertaling zonder fratsen mijnerzijds): http://www.express.co.uk/news/world/675535/EU-referendum-Brexit-Brussels-blasted-Orwellian-crackdown-online-criticism-UKIP

01

Nawoord

Nou is het niet helemaal zo vaag als hier gesteld wordt hoor. Onder de waanzinnig wollige ambtelijke taal die de EU hanteert, vindt je soms hele rake zinnetjes. In 2013 heb ik eens een relevant 12-pagina’s PDF-je van deze letterpoepers geparset. Het totalitaire EU-beest laat zijn tanden zien. Dat ging ook al over het smoren van islamkritiek, terwijl er allerlei verhullends overheen gedrapeerd was. En dat noemde ook het “opvoeden”.

Onder andere (voor meer moet je even de link hierboven aanklikken):

01

Ze verstoppen het in onbegrijpelijke taal, en dat geven ze zelf ook toe.

junckeristuig (1)

Ik had geen tijd alle kranten te lezen gister, maar in de gauwigheid zag ik wel dat er bij deVolkskrant iets over stond:

EU: haatzaaiende berichten binnen 24 uur van internet af

De opgestelde gedragsregels bevatten ook een definitie van illegale haatzaaiende inhoud. Daarbij gaat het om uitingen die publiekelijk oproepen tot geweld of haat jegens een groep of lid van een groep, die omschreven wordt aan de hand van ras, kleur, religie, afkomst of etniciteit. Daartegenover staat dat vrijheid van meningsuiting gerespecteerd moet blijven worden. Dat recht is niet alleen van toepassing op informatie of ideeën die positief ontvangen worden, maar ook op uitingen die de staat of de bevolking kunnen beledigen, schokken of verstoren. Dit is vastgelegd in Europese rechtspraak.

Hieruit blijkt dat het soms moeilijk zal zijn in te schatten welke uitingen onder haatzaaien vallen en welke beschermd moeten worden onder de vrijheid van meningsuiting. Eurocommissaris voor Justitie, Consumenten en Gelijkheid, Vera Jourová, stelt dat ‘de regels des te meer nodig zijn, omdat sociale media vaak een plek zijn waar terroristische groeperingen jongeren radicaliseren en geweld verspreiden’.

Ja. islamterroristen gebruiken het internet om jihadplannen te maken en daarom moet critici de mond gesnoerd. islamterroristen die je zelf met miljoenen binnenhaalt. Op een dag, he. Ga je te ver en heb je een revolutie aan je nek hangen. Ik dank jullie wel dat ik dat nog mee mag maken in mijn leven. Ik had de hoop eigenlijk opgegeven, maar de laatste paar jaar lokken jullie het zelf uit.

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Dood van de vrije meningsuiting: EU bekritiseerd om Orwelliaanse aanpak van online kritiek

 1. bedonderde burger nr 16.000.001 // 03/06/2016 om 12:56 //

  De elite zit niets anders te doen dan het gewone volk te sarren, treiteren, negeren, doodzwijgen, extra belasten, als vuil behandelen, de schuld toeschuiven et cetera dat het wel in opstand moet komen.

  Blijkbaar is dat wat deze gestoorde elite wenst. Het antwoord op de toenemende terreur in Nederland ligt bij het volk. Hoe lang laat het volk zich knechten door dictators die beweren dat ze links of progressief zijn en het allemaal doen voor dat volk.

  Ja maak ze allemaal tot uitzendkracht, dat is echt in hun belang. verhoog de huren en de pensioenleeftijd, ook allemaal in hun belang. Tja, volk wat vindt u van deze bestuurders die het zo voor u opnemen? Hoe lang blijft u gekluisterd aan media die u belazeren?

  Iemand van de SP stelde ooit ‘als het volk maar lang genoeg getrapt wordt, dan neemt het volk het niet meer en komt in opstand, dan breekt revolutie uit’. Misschien had die persoon gelijk.

  Maar waarom wenst elitair Nederland het zover te laten komen?Of zijn ze net zo stupide als de adel voordat de Franse revolutie uitbrak? Als ik Rutte en Asscher hoor vermoed ik dat het dat is. Deze mannetjes zijn zo overtuigd van zichzelf, zo zonder enig gezonde zelfkritiek dat je er onpasselijk van wordt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik raak er ook steeds meer van overtuigd dat het hun blinde stupiditeit is. Hun gebrek aan kennis over islam, hun ivorentoren-leven. Je hoort ze in aanloop naar verkiezingen altijd zeggen dat ze met de ‘gewone’ man gesproken hebben, en dan verzinnen ze een naam en dissen een verhaal op dat ze ingestoken is door één van hun PR mannekes, maar de enigen waar ze ooit mee van gedachten wisselen zijn hun eigen partijgenoten.

  Zo bezeten van hun vooroordelen als zou multicul en EU(-ropa) , wat ze altijd door elkaar halen, goed zijn dat ze niet in staat zijn om naar een tegen argument te luisteren.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: