Bijna helft Nederland wil referendum TTIP

Bijna de helft van de Nederlanders is wel te porren voor een referendum over het komende handelsverdrag TTIP tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. In een enquête van onderzoeksbureau TNS-Nipo onder bijna duizend Nederlanders zegt 43 procent ja tegen een stembusgang, een kwart vindt het juist geen goed idee.

Al enige jaren onderhandelen beide economische grootmachten over het harmoniseren van allerlei regels, zodat die geen belemmering meer vormen bij de onderlinge handel. Het is een ontzettend wijdlopend verdrag, dat invloed heeft in de hele economie, van de landbouw tot medicijnpatenten. Er zitten een aantal omstreden elementen in, zoals de instelling van een internationaal gerechtshof dat geschillen tussen staten en bedrijven moet beslechten.

Telegraaf >>

Fijn, dan kan Mark  Rutte, de Seyss Inquart van de EU, daar ook nog eens overheen pissen.

TTIP >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: