‘Grote Moskee in Brussel speelt sleutelrol in radicalisering’

‘De federale regering moet een einde maken aan de Saudische controle over de Grote Moskee in Brussel, die tot vandaag een broeihaard is van de extremistische islam in Brussel, België en Europa’. Dat zegt Vlaams parlementslid Yamila Idrissi (SP.A).

‘Als de federale regering het meent met de strijd tegen radicalisering en terreur, maakt ze een einde aan de erfpachtovereenkomst tussen ons land en Saudi-Arabië en vormt ze de Grote Moskee om tot een modern Europees Centrum voor Nieuwe Islam’, aldus Idrissi.

De Grote Moskee is in de jaren zestig door koning Boudewijn in erfpacht gegeven aan de Saudi’s. Het bijhorende Islamitisch Cultureel Centrum speelt volgens SP.A-parlementslid Yamila Idrissi ‘een sleutelrol in de verspreiding van een radicale vorm van de islam – het Wahabisme – dat ook door de volgelingen van IS wordt aangehangen’.

De Standaard >>

Vorig jaar november riep Idrissi letterlijk hetzelfde in De Morgen. Of er gebeurt niks, of De Standaard heeft een oud bericht van vorig jaar uit de prullenbak gehaald en opnieuw gepubliceerd. Woord voor woord hetzelfde. Er staat zelfs exact dezelfde foto van Idrissi bij beide stukken. Vorig jaar had ik het bericht ook gemeld. Hier.

Moskeeën zijn kazernes >>

 

Comments zijn gesloten.

1 Comment on ‘Grote Moskee in Brussel speelt sleutelrol in radicalisering’

  1. Er is geen nieuwe islam

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: