Japanese Supreme Court Upholds Special Surveillance to Keep Tabs on Muslims

The Japanese Supreme Court has affirmed the practice of extensive surveillance of Muslims, rejecting an appeal by 17 plaintiffs who challenged the policy on the grounds that it violated Muslims’ constitutional rights to privacy, equal treatment, and religious freedom.

In 2010, over a hundred Japanese police files were leaked to the public, which revealed widespread monitoring of Muslims across Japan. The files reportedly showed that the Japanese government was keeping tabs on some 72,000 Japanese residents who hailed from member countries of the Organization of Islamic Cooperation.

Tokyo police had also been monitoring places of worship, halal restaurants, and “Islam-related” organizations, according to the documents.

Breitbart >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: