Zorgen bij bewoners om mogelijke gebedsoproepen Westermoskee

Er komen mogelijk toch gebedsoproepen vanuit de minaret van de Westermoskee. Voorafgaand aan de bouw gaf het toenmalig moskeebestuur nog aan juist geen hoorbare gebedsoproepen te willen. Het huidig bestuur denkt daar nu anders over.

De Vereniging van Eigenaren (VVE) van het naburige wooncomplex is bezorgd en wil in overleg. Maar dat komt tot nu toe niet van de grond. De Westermoskee opende pas in april dit jaar de deuren. Maar er werd al sinds 1997 over gesproken. Door conflicten binnen het bestuur en met stadsdeel en woningcorporatie lag de bouw stil tot in 2013.

Maximale juridische ruimte
Hoewel de buurtbewoners de moskee an sich prachtig vinden, zijn ze overvallen door het voornemen tot gebedsoproep. ‘Waarbij ook gemeld is dat ze daarbij de maximale juridische ruimte willen gebruiken’, zegt Bart Verouden van de VVE Piri Reïs. Of dat inhoudt dat ze vijf keer per dag en met maximaal aantal decibellen willen oproepen, weet Verouden niet. ‘Dat is precies wat wij willen weten. Wij maken ons zorgen want dat soort horrorscenario’s gaan natuurlijk meteen door je hoofd.’

Proberen contact te leggen
Al een tijd probeert de VVE in contact te komen met het bestuur van de moskee, maar dit leidt niet tot duidelijke antwoorden. ‘Leden van de VVE hebben een mail gestuurd naar moskeebestuur, om de officieuze uitspraak van het bestuur bevestigd te krijgen. Zij reageren met dat ze eerst naar de gemeente stappen met hun voorstel. En pas daarna, als alles in kannen en kruiken is, willen ze ons informeren. Dat is geen dialoog wat mij betreft’, vindt Verouden.

AT5 >>

De westermoskee is een crimineel project

Fraude
Ex-directeur westermoskee opgepakt na fraude, elsevier  23-08-2007
Ex-directeur met vuurwapens
Voorman van niet gebouwde westermoskee gearresteerd, Rijnlandmodel
Bedreiging
Bedreigd om bezwaar westermoskee, AT5
Oplichting
Moskee of luchtkasteel,  rtvnh
Schending van scheiding kerk en staat door verhulde gift van 2 miljoen door Cohen
Westermoskee niets meer dan een lening?, NRC 21 mei 2010
Problemen met bouwveiligheid
Bouw westermoskee weer in problemen, volkskrant 6-10-10
Omkoping
Bestuur westermoskee ontkent omkoping, refdag 25-04-2008
Laatste vraag uit het lijstje vragen van de VVD:
– Is het DB er van op de hoogte dat Manderen BV achterloopt met het indienen van de jaarrekeningen bij de KvK en dat het hier om een economisch delict gaat?
VVD vragen 8 maart 2013

islamisering >>

Deze foto heb ik genomen vanaf het terras van het café aan de overkant:

Naamloos

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Zorgen bij bewoners om mogelijke gebedsoproepen Westermoskee

  1. nepgod // 19/07/2016 om 20:43 //

    Ik vind dat elke vorm van religieuze oproep verboden moet worden, zoals ook bijvoorbeeld de synagoge, budis tempel, enz. ook geen oproepen hebben. Mijn gedachte hierachter is dat mensen die niet van de partij zijn geen overlast mag worden bezorgt. Het is een vorm van religieuze overheersing, zo van wij zijn beter. Religies zijn denk systemen die hoegenaamd niks met god te maken hebben. De animisten staan dichter bij god dan welke religie dan ook, en vooral de patriachale religies. Het andere bezwaar is praktisch van aard: waarom zou je je kudde oproepen als ze al weten hoe laat ze in de moskee moeten zijn?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: