Nederlandse ambassadeur in Kenia: Ontwikkelingshulp via de regering is een bodemloze put

De Nederlandse ontwikkelingshulp aan Kenia stopt in 2021. ‘Verfrissend’, vinden ambassadeur Frans Makken en secretaris voedselzekerheid Melle Leenstra. Samenwerking met de private sector levert veel meer op dan geld storten in de bodemloze put van de Keniaanse overheid.  Ook pleit de ambassadeur voor  ‘de relatieve blik’ als het om zaken als mensenrechten gaat en vindt hij de strategische partnerschappen een eigenaardige constructie.

De keuze om geen geld aan de overheid over te maken is een bewuste. ‘Ik zeg het maar gewoon: het is een bodemloze put’, zegt Makken. ‘Ze werken niet efficiënt en als je er steeds weer nieuw geld in stopt blijven ze dat ook. De efficiëntie moet je zoeken in sectoren waar de marge ertoe doet. In de private sector krijgen we dus veel meer waar voor ons geld.’ Makken komt net van de internationale top van het UN Environmental Program, waar hij namens Nederland als EU voorzitter sprak. Ook daar riep hij de UNEP op om meer met de particuliere sector samen te gaan werken.

Vice Versa >>

Dossier ontwikkelingshulp >>

Comments zijn gesloten.

2 Comments on Nederlandse ambassadeur in Kenia: Ontwikkelingshulp via de regering is een bodemloze put

  1. Like

  2. Gerrit Tienkamp // 09/07/2016 om 10:07 //

    ALLE Ontwikkelingshulp / geld gaat in een bodemloze Graaiers put.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: