Duitse regering aan de waanzin voorbij – Nieuwe inburgeringswet: Ook afgewezen asielzoekers kunnen blijven

De nieuwe inburgeringswet in Duitsland is zeer omstreden. Maar met de wetswijzigingen waartoe inmiddels is besloten, mogen nu ook afgewezen asielzoekers in Duitsland blijven, indien zij maar een opleiding volgen of werkplek vinden.

Hiertoe heeft het Duitse parlement donderdagavond besloten. Het gaat om een omvangrijk pakket aan maatregelen om een ‘betere en verder reikende integratie van vluchtelingen’, zoals afgewezen asielzoekers, in Duitsland te bereiken.

Zo moet met uitzondering van asielzoekers uit veilige herkomst- landen, of zij die om dwingend wettelijke redenen moeten worden uitgezet, extra werkgelegenheid worden gecreëerd uit de financiële middelen van de staatsoverheid. Bovendien krijgen de meeste afgewezen asielzoekers eveneens een verblijfsrecht indien zij nog maar een opleiding volgen.

Volgens berichtgeving van “Der Welt“ betekent dit: “Omdat de fysieke aankomst van vluchtelingen binnen een gebied (deelstaten) niet onvermijdelijk volgens de maatschappelijke, beroepsmatige en culturele achtergrond kan worden afgehandeld, in het bijzonder wanneer zeer veel mensen in korte tijd binnenkomen, gaat de Duitse overheid (belastingbetaler) bijspringen, mogelijk gemaakt door de nieuwe asiel- wetgeving die vrijdag is aangenomen.”

Nachthemel >>

h/t BertG.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: