Treurig beeld: langdurige armoede in Nederland hardnekkig

Het aantal Nederlanders dat in langdurige armoede verkeert, is door de economische crisis snel gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar hardnekkige armoede in Nederland.

Nederland telde in 2013 1,25 miljoen armen. Daarvan leefde bijna de helft (595 duizend mensen) minstens drie jaar onder de armoedegrens, het criterium voor langdurige armoede. Dat is bijna 4 procent van de Nederlandse bevolking. Voor de crisis (2007) waren er 850 duizend armen en lag het aantal langdurig armen op nog geen 500 duizend.

Het SCP verwacht niet dat het aantal armen ooit weer naar dat pre-crisisniveau zal dalen, ook niet als de economie verder aantrekt. ‘De reden daarvoor is dat steeds meer mensen een flexibel contract hebben of zzp’er zijn’, zegt onderzoekster Stella Hoff.

Volkskrant >>

Die laatste twee zijn stokpaardjes van de VVD en D66, dus die kunt u daarvoor bedanken.

Crises, crises, crises. Nederland als geheel is niet zo heel veel armer geworden sinds de crisis.

Index-bruto-nationaal-product

BNP per hoofd van de bevolking, in constante 2005 internationale dollars, 1980 – 2011 (tot 2011, dat is het verschil met bovenstaande grafiek, bron)

blog1

Wat in het stuk niet als factor genoemd wordt zijn de gigantische kosten van de immigratie die op het bordje van de Nederlandse armen gelegd worden. Feitelijk een mohammedaanse financiële jihad tegen ’s land allerarmsten.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: