Quote: Imam al-Ghazālī, ‘…one must go on Jihad at least once a year’

‘…one must go on Jihad at least once a year… One may use a catapult against them when they are in a fortress, even if among them are women and children. One may set fire on them and/or drown them.’

– Sufi Imam al-Ghazzali,
the second greatest scholar of Islam after Muhammad

.

Background

Abū Ḥāmid Muḥammad ibn Muḥammad al-Ghazālī (Arabic: ابو حامد محمد ابن محمد الغزالي‎‎; c. 1058 – 18 December 1111), shortened as Al-Ghazali and known as Algazelus or Algazel to the Western medieval world, was a Muslim theologian, jurist, philosopher, and mystic of Persian descent.

The traditional date of al-Ghazali’s birth, as given by Ibn al-Jawzi, is 450 AH (March 1058–February 1059 CE), but modern scholars have raised doubts about the accuracy of Ibn al-Jawzi’s information, and have posited a date of 448 AH (1056–1057 CE), on the basis of certain statements in al-Ghazali’s correspondence and autobiography. He was born in Tabaran, a town in the district of Tus, which lies within the Khorasan Province of Iran.

The Muslim Issue >>

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: