De mythe van ‘islamofobie’

Ideeën hebben geen rechten, mensen hebben rechten

“Islamofobie is antisemitisme 2.0”, schrijft Abou Jahjah in een warrig en met aannames doorspekt opinieartikel in de NRC op 26 juli. Dat mag Abou Jahjah natuurlijk vinden, we leven immers in een vrije samenleving en daarin mag iedereen een mening hebben.

Jahjah gaat daarbij – helaas zoals zovelen – voorbij aan het feit dat islamofobie zowel semantisch als feitelijk bekeken eigenlijk een non-woord is, dat voortvloeit uit een combinatie van politieke correctheid en intellectuele luiheid. Laten we islamofobie daarom eens nader bekijken, waarbij vanzelfsprekend vooropgesteld is dat in diezelfde vrije samenleving elke vorm van (religieuze) discriminatie bestreden dient te worden. Dat is één van de kernwaarden van onze op recht en gelijkheid gestoelde democratieën en daar dient niet aan getornd te worden.

TPO >>

Meer over islamofobie >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on De mythe van ‘islamofobie’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: