‘Geen Hamasconferentie in Rotterdam’

Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf heeft aan het stadsbestuur vragen gesteld over de conferentie Palestinians in Europe, die volgend jaar van plan is neer te strijken in Rotterdam. Leefbaar is bezorgd over de komst van de conferentie. De organisatie zou banden hebben met terreurbeweging Hamas. Ontoelaatbaar vindt Hoogwerf.

Banden Hamas
Het is na de editie van 2007 de tweede keer dat de conferentie Rotterdam aandoet. Destijds lag de organisatie in handen van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) van voorzitter Abou Rashed. Rashed wordt door Israël als een sleutelfiguur voor Hamas in Europa gezien en was tevens betrokken bij de stichting Al Aqsa, die ontmanteld werd als onderdeel van de rechtszaak tegen de Holy Land Foundation in verband met de grootscheepse financiering van Hamas. Hierna werd onder de naam ISRAA de Hamas-propaganda voortgezet. De vriendschap met deze terreurclub werd in 2007 onderstreept door het uitnodigen van Hamas-leider Haniyeh, die destijds echter naar een visum kon fluiten.

Leefbaar Rotterdam >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on ‘Geen Hamasconferentie in Rotterdam’

  1. Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: