Turkse staatsmoskee breidt snel uit in Nederland

Terwijl kerken in Nederland het steeds moeilijker hebben om hun broek op te houden, timmert de Turkse staatskerk in ons land stevig aan de weg. De moskeekoepel Diyanet beschikt in Nederland over honderden panden en breidt snel uit.

Telegraaf >>

Ondertussen traineert Asscher onderzoek naar de lange arm van Ankara:

https://fubar.mobi/2016/07/29/asscher-vertraagt-vervalst-en-verduistert-structureel-onderzoeken-over-zijn-stemvee/

En is niet duidelijk waar het geld vandaan komt en de regering weigert daar duidelijkheid over te verschaffen.

Het blijft onduidelijk welke buitenlandse geldschieters er meebetalen aan Nederlandse moskeeën. Een onderzoek daarnaar, uitgevoerd in opdracht van het kabinet, heeft weinig tot niets opgeleverd.

 • Het verkrijgen van een nauwkeurig overzicht is problematisch. Er is weinig transparantie bij de islamitische instellingen over de financiering

  Het rapport over buitenlandse moskee-steun

Buitenlandse islamitische stichtingen hoeven hun steun niet openbaar te maken. Moskeeën zijn evenmin verplicht om buitenlandse steun te melden. Dat doen ze dan ook niet, blijk uit ‘Foreign financing of Islamic institutions in the Netherlands‘.

Waarschijnlijk draait slechts een klein deel van de moskeeën op buitenlands geld. De moskeeën waarvan de auteurs van het rapport konden achterhalen dat ze wel degelijk over de grens fondsen werven, waren bekende namen. Zij waren al vanwege financiering in de media geweest. Bij andere instellingen hebben de onderzoekers ‘nauwelijks indicaties’ voor buitenlandse geldstromen gevonden.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en is vandaag verstuurd naar de Tweede Kamer. De Kamer gaf eerder al aan meer te willen weten over de moskee-financiering. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers diende er een motie over in en het CDA stelde in januari zelfs voor om buitenlandse financiering helemaal te verbieden. Oostenrijk heeft dat onlangsook gedaan.

Trouw >>

Veel gaat informeel en cash. Het kan dus van criminele activiteiten komen of zwart geld zijn of zelfs van Al-Qaeda of ISIS, maar deze overheid zet geen zwaardere middelen in om dat te achterhalen. Als een Nederlander op een dergelijke manier met de belastingdienst om gaat wordt die geboeid afgevoerd, maar de overheid heeft de islam en moslims tot onaantastbare übermenschen verklaard die alles kunnen flikken. Het is pure apartheid zoals de sharia eist.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een lijst met islamitische instellingen die geld uit Saudi-Arabië zouden krijgen geheim. Wel bevestigt het ministerie het bestaan van een dergelijke lijst. Tot nu toe hield het kabinet vol dat dergelijke lijsten niet bestaan.

In Oostenrijk is buitenlandse financiering van moskeeën verboden. In Nederland nog niet. Minister Asscher zegt dat een verbod vanwege de vrijheid van godsdienst in Nederland niet mogelijk is.

Fubar >>

Wat Asscher betreft vallen terreurorganisaties ook onder de vrijheid van godsdienst. Asscher is levensgevaarlijk.

Comments zijn gesloten.

7 Comments on Turkse staatsmoskee breidt snel uit in Nederland

 1. Jolanda // 30/07/2016 om 16:48 //

  Citaat: Het blijft onduidelijk welke buitenlandse geldschieters er meebetalen aan Nederlandse moskeeën.

  Nederlandse moskeeën? Welke Nederlandse moskeeën? Bij mij weten zijn er helemaal geen Nederlandse moskeeën!
  Een echte Nederlander gaat niet naar een moskee, en vervloekt deze haatpaleizen.
  Wel maak ik samen met mijn rottweiler graag een ommetje langs een moskee, en vindt ik het leuk om te zien hoe al die jurken tegen een muur staan gekleefd.
  Lieve en leuke hond met goede manieren hoor! maar sinds hij als pup een trap van zo,n licht getinte heeft gehad, doet hij moeilijk naar alles wat licht getint is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Deborah Menorah // 30/07/2016 om 17:41 //

  Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn: als men niet kan aantonen waar de financiering vandaan komt, dan GEEN vergunning voor een moskee. Het leven kan zo heerlijk simpel zijn.
  Waar een wil is, is een weg. Maar daar wringt hem nou juist de schoen! Bestuurlijk Nederland WIL de islamisering geen strobreed in de weg liggen!

  Like

 3. Deborah Menorah // 30/07/2016 om 17:51 //

  Pas goed op je doggy!
  In de islam zijn honden haram (onrein). Zou me niets verbazen als straks massaal gif wordt neergelegd voor onze trouwe viervoeters. Mijn dobermann is al bijna een keer vergiftigd, ze heeft het na twee dagen aan het infuus met tegengif God zij dank overleefd!
  In de media zijn al berichten verschenen dat men hondenbezit wil verbieden. Dat zal niet op korte termijn gebeuren, maar de toon wordt alvast gezet. Feit is dat al jarenlang men steeds meer labiel doet over honden die bv loslopen (alsof het allemaal monsters zijn). Vroeger was nagenoeg niemand bang van een hond. Tegenwoordig lijkt het wel alsof je met een tijger rondloopt, zo bang zijn mensen (en worden ze gemaakt).
  Feit blijft dat een hond altijd zijn baas zal bescherm. In dat opzicht zijn het de meest trouwe wapens, die nooit tegen jezelf gebruikt kunnen worden. En dat past weer niet in het staatje van de politieke elite, die de burger steeds meer wil ontwapenen!

  Like

 4. Feit blijft dat een hond altijd zijn baas zal bescherm.

  Dan moet je natuurlijk wel een hond hebben die iets voorstelt.
  Een bouvier, rottweiler of een herder of zo iets.
  Een kleiner hondje schop je gewoon dood, hoe vel die hond ook is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Deborah Menorah // 30/07/2016 om 18:34 //

  Dat ben ik helemaal met je eens! Met een klein hondje ben je nergens.

  Like

 6. Jolanda // 30/07/2016 om 21:33 //

  Deborah, Ik pas heus wel op hem, en heb ik hem ook aangeleerd dat hij niets van straat moet pakken, laat staan dat hij iets aanpakt van iemand die ik niet ken.
  Zo,n hond ziet het verschil niet tussen een Turk en Marokkaan, maar die trap die hij toen heeft gehad is hij niet vergeten, vandaar dat iedere licht getinte het moet ontgelden, ondanks het toch een stevige en stoere reu is die makkelijk te corrigeren is.
  Ik hoop echt voor jou dat je hond er niets aan over heeft gehouden, want er is niets zo laf en laag dan een dierenhater die zoiets doet.

  Trouwens! een flinke vent of vrouw die komt eisen dat honden verboden zouden worden, er is hier in Nederland al door een islamitische partij een poging toe gedaan, die ook is afgewezen omdat honden en katten bij ons heel gewoon en onze beste maatjes zijn.
  Maar in Engeland hangen de islamieten/moslims al flyers op met de mededeling dat het hun gebied is en absoluut verboden is voor honden.

  Like

 7. In de vorige eeuwen was het de kerk die met geld de weduwen ondersteunde, de weeskinderen opnam in een tehuis. Ziekenhuizen hadden vaak ook hun oorsprong in de kerk of aanverwante organisaties.

  De moskee doet niets voor haar klanten. Als er problemen zijn worden die afgewenteld op organisaties die vaak een christelijke oorsprong hadden. Stel nu dat we de moslim behoeftigen laten aankloppen bij islamitische stichtingen die hulp moeten bieden. dan is het snel gedaan met de hang aan de moskee, want echt veel presteren kunnen ze niet. Stel nu toch eens dat de verslavingszorg voor moslims niet meer door christelijke stichtingen wordt gedaan, maar dat de haatbaard in de moskee zelf aan de slag moet. Ik denk dat het snel afgelopen is met de hulpvraag. Veel mensen beseffen niet dat de moskee vaak bindingen heeft een zakenmensen, de kapper zit vaak in de moskee, en in de moskee kunnen goedkoop levensmiddelen gekocht worden, nu is misschien goedkoop een woord dat de verkeerde verwachtingen wekt. De levensmiddelen zijn inferieur maar door de imam ingezegend, dus halal en kunnen dan tegen hoge prijzen verkocht worden en omdat ze altijd alleen maar rotzooi te eten hebben gekregen overleven ze het vaak wel. De moskee is een centrum voor indoctrinatie en voor verplichte handel. Dat brengt geld binnen, maar stel nu dat we de rotzooi die door de moskee verspreid wordt weer terug op het bordje van de moskee duwen dan hebben ze last van hun eigen misdaden. Het is dus belangrijk dat de problemen die een moskee veroorzaakt ook worden teruggekaatst naar die zelfde groep van islamitische organisaties. Hoe dit gedaan moet worden weer ik nog niet, maar het lijkt me niet onmogelijk. De handel in heroïne is hoofdzakelijk in Turkse handen, zou het niet leuk zijn als we de drugshoeren en de junks weer terug de moskee in zouden werken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: