Kloosrieding Bart Nijman on Trump. Deel II

Deel I.  Stuk van Bart, hier.

Eerst nog een aanvulling op deel I:

Bart:

Want de allergrootste grap van Donald J. Trump is natuurlijk dat hijzelf de allerleegste, meest narcistische, meest opportunistische en minst intellectuele kandidaat van allemaal is.

Ik antwoordde daar onder andere dit op:

Fact:

Trump attended Fordham University in the Bronx for two years, beginning in August 1964. He then transferred to the Wharton School of Finance and Commerce at the University of Pennsylvania, which offered one of the few real estate studies departments in U.S. academia.[14] While there, he worked at the family’s company, Elizabeth Trump & Son, named for his paternal grandmother.[15] Trump graduated from Wharton in June 1968 with a bachelor’s degree in economics.    (wiki)

Dat maakt hem geen intellectueel, maar ook geen compleet leeghoofd.

Bij Joost Niemöller, die Bart een muis noemt die een beetje nastampt op de olifant Trump, lezen we in de comments:

Naamloos

Printscreen, omdat anders mijn witregels stuk gaan. Hier het wiki-linkje.

En wat Bart misschien niet beseft, is dat in het geval van TTIP hij in The Donald een medestander treft. Bart schiet een beetje in zijn eigen voet. Na het Oekraïne referendum (diepe buiging) werd er geopperd om TTIP aan te grijpen als volgende referendum-optie.

Donald Trump en Bernie Sanders (maar die doet niet meer mee) zijn degenen die daar vragen bij zetten. Dan zetten simpeltons Trump graag neer als tegen free-trade. Maar zo simpel is het niet. Net als met het ‘Chinese probleem’ waar ik het in Deel I over had, is Trump voor fair-trade en dat komt niet altijd op hetzelfde neer als free-trade.

Frans Groenendijk, die wél weet what islam is about, legt dat in dit stuk uit. Een redelijk lange quote, en eigenlijk moet u het hele stuk lezen:

Doodsbang voor zijn enorme populariteit onder mensen met een gezond wantrouwen tegen de grote media en ‘de politiek’, schurken de vertegenwoordigers uit die eerste groepen tegen elkaar aan. Een hoofdbestanddeel van de strategie van de bibberaars is om hem af te schilderen als dom (een ander deel is hem weg te zetten als racist.)

Een pijnlijke heldere illustratie van hoe die twee zaken samengaan – die doodsangst en die Trump-is-dom-campagne – lees je in het kopje boven dit bericht:

“TTIP talks need swift progress to avoid Trump threat”

Ik trof het op de site van Euractiv 2). Dit citaatje uit het stuk is al op het randje:

Potential Republican frontrunner Donald Trump, and potential Democrat candidate Bernie Sanders have expressed their reservations about free trade – a major theme of the US presidential primaries.

Met wat voor door-en-door akelig clubje we hier te maken hebben, lees je in het ‘terloopse’ onderschrift bij een foto van Trump: “Republican candidate front-runner Donald Trump has been an outspoken critic of free trade agreements”. Een nogal leugenachtige verdraaiing, om het zwak uit te drukken.

In ongeveer de helft van alle speeches die Trump hield in het kader van de voorverkiezingen heeft hij benadrukt dat hij als president andere handelsovereenkomsten wil dan die welke onder Obama zijn en onder Hillary Rodham zouden worden afgesloten. Hij noemde – heel onaardig – de mensen die door hen erop uit worden gestuurd om die verdragen te sluiten ‘stupid people’. In een wat kleiner deel van die speeches heeft hij aangegeven dat hij liever zou spreken over ‘fair trade’ dan over ‘free trade’. Het is van een bijna niet te overtreffen ironie dat dit exact de terminologie is die gebruikt wordt door de Malmströms van deze wereld.

Bart sluit zich aan bij de Trump-is-dom-campagne, bewezen onzin, zie de link van Caroline. Alleen de niet bestaande God mag weten waarom, want hij heeft echt geen enkele invloed in de Verenigde Staten, terwijl Trump aan Bart’s kant staat in het TTIP dossier. En Trump, mocht die president worden, heeft wél invloed in Europa.

Goed, dat was de vooraf. Gaan we verder met kloosrieden.

In Deel I was ik opgehouden bij (de enorme lengte van zijn leegheid dwong me):

Bart:

Zo veel gevaarlijke stupiditeit. En dan hebben we het nog niet eens over de lanceercodes van het nucleaire arsenaal gehad.

Die lanceercodes kunnen beter niet in handen vallen van een psychopathische gek. Ik kan het niet méér eens zijn:

Bart:

‘Waarom mag ik geen kernbommen gooien?’
“If we have them, why can’t we use them?”, zou Trump recentelijk tot driemaal toe gevraagd hebben aan een buitenlandadviseur, berichtte CNBC woensdag in de ochtendshow van Joe Scarborough.

“ZOU gevraagd hebben”. Bart beseft ook wel dat die zich hier op mistig terrein begeeft en het is ook pas de tweede keer in zijn stuk dat die iets ‘onderbouwd’. Kijken we dan naar het linkje dan zien we dit:

Donald Trump asked a foreign policy expert advising him why the U.S. can’t use nuclear weapons, MSNBC’s Joe Scarborough said on the air Wednesday, citing an unnamed source who claimed he had spoken with the GOP presidential nominee.

“Several months ago, a foreign policy expert

“unnamed source”

“who claimed he had spoken”

“Several months ago, a (als in niet nader genoemd) foreign policy expert”

Dat is een mooi pak vaagheden op een hoopje, en dat is Bart’s bron. Bij CNBC.

Wat is CNBC ?

CNBC senior Vice President Brian Steel, who attended the GOP Colorado debate, held three different positions in the Bill Clinton administration: He served as Vice President Al Gore’s domestic policy adviser, worked as deputy assistant attorney general for policy development in the Department of Justice and as associate director in the DOJ’s Office of Public Affairs. (bron)

Dat is geen bron, Bart. Dat is propaganda van de Democraten en jij laat je al dan niet bewust voor hun karretje spannen.

Bart:

Voor een reactie zappen we even naar John Noonan, nationale veiligheidsadviseur voor onder andere Jeb Bush en Mitt Romney, en iemand die een van de nucleaire sleutels fysiek in handen had tijdens 300 diensten on nuclear alert, klaar om de wapens te gebruiken als het ooit nodig zou zijn.

Leuk, maar Mitt Romney en Donald Trump zijn staunch tegenstanders van elkaar. Niet echt een objectieve bron.

Vervolgens zap je naar een tweetstorm van deze John Noonan. Wiki:

Noonan has drawn fire from liberal and progressive groups for his foreign policy positions, particularly on US nuclear weapon issues.[11][12][13] In June 2010, the Institute for Policy Studies lumped the former airman in with the “more hawkish extreme” of the Republican Party, along with Cliff May, Edwin Meese, and Frank Gaffney.[14] He also assumed a sharply hawkish posture on the 2008 South Ossetia War, calling the refusal of European nations to admit Georgia into NATO the result of “Chamberlain-esque conflict aversion.”[15]

Ahaha zeg ik. Bart, je was toch mede-initiator van dat Oekraïne referendum? Maar net als Oekraïne heeft de EU/NAVO toch ook Georgië uitgenodigd (en Moldavië). En die belofte van de VS aan Georgië dat ze bij de NAVO mochten maakte Saakashvili  zo overmoedig dat die een oorlog met Rusland uitlokte, net als Oekraïne nog dagelijks in oorlog is. Je weet waar Saakashvili tegenwoordig gouverneur is?  In Odessa, Oekraïne waar jij dat referendum over hield. Weet je wel hoe strategisch Odessa ligt?

Odessa ligt naast Transnistrië, een deelgebied in Moldavië (wat de EU ook in wil lijven), waar men volledig Russisch is. Men betaalt er met de roebel bijvoorbeeld en alle aanvoer geschiedt door de lucht vanuit Rusland. Transnistrië is de facto onafhankelijk van Moldavië (dat bij de EU moet). De luchtroute naar Transnistrië voert over Odessa. En weet je wat Saakashvilli daar neergezet heeft? S-300 air-defense shit.

Dat is de John Noonan waar jij vervolgens 20 tweets van citeert. De man is tegen alles waar jij voor gereferendumd hebt. Eén tweet doe je vet:

14. But imagine having to turn launch keys not knowing if we were under attack or if it was b/c foreign leader said a mean thing on twitter

Seriously, Bart? Dat die neo-con het suggereert is één ding, maar dat jij het overneemt … Denk je echt dat iemand die al zijn hele leven over de hele wereld ‘deals sluit’ in landen als China en Arabiristan, waar die miljardair mee geworden is, na één tweet een nuke afvuurt?

I call your whole nuclear story a hoax. En dat is het enige waar je je hele verhaal aan opgehangen hebt. CNBC, geleid door iemand van de Clintons, met een anonieme bron, en vervolgens een oorloghitsende Ostraum-veroveraar. Waar je zelf een referendum tegen gehouden hebt (nogmaals diepe buiging, en daarom snap ik dit ongefundeerde verhaal van je ook niet).

Bart:

De eigengeile rukker op de tribune
Gelukkig en in tegenstelling tot populist leftwing belief, zijn Amerikanen niet gek. Niet allemaal althans, zelfs niet bij de Republikeinen. De een na de ander uit openlijk zijn twijfel, zorg of angst voor een Trump Presidency in november. Straks moet hij nog helemaal in z’n eentje verder als Party of 1. Grote GOP-geldschieters haken af.

“Party of 1”. Heb je het linkje zelf wel gelezen? Er staat onder andere dit in:

This week alone, Trump has escalated a feud with the Muslim parents of a U.S. soldier who died serving in Iraq, and even half-jokingly rebuked a mother and her crying baby at a rally.

Dat van die baby is gelul, maar dat zoek je maar lekker zelf op. Over die ‘muslim parents’ moet je maar gewoon dit lezen (je bent in een islamitisch riedeltje getrapt, ik zei toch dat je te weinig van islam weet, spijker je kennis eens bij):

https://fenixx.org/2016/08/02/killary-gebruikte-een-invasiefaciliterende-moslimbroeder-om-trump-er-van-langs-te-geven/

“Geldschieters haken af”. De miljardair die je noemt is een opportunist die iedereen een beetje toestopt, zie je eigen link. En het is ook geen grote geldschieter zoals je beweert. De twee bedragen die in je link genoemd worden zijn: ” $4,600 to Hillary Clinton’s 2007 presidential race” en “In June, Klarman gave $5,400 to Clinton’s campaign.” Peanuts dus.

Bart:

GOP-politici zoals Newt Gingrich haken af. En GOP-campagnestrategen haken af: “The GOP has a drunk driver at the wheel, chugging vodka, and he’s got other people’s children in the car. He must be stopped.” Prima metafoor. Hier, nog eentje voor te lachen, toevallig ook van nuke guy John Noonan:

“GOP-politici zoals Newt Gingrich haken af.” Je moet beter lezen:

“Former House speaker Newt Gingrich (R-Ga.), one of Trump’s most loyal defenders, warned that his friend was in danger of throwing away the election and helping to make Clinton president.”

Dat is niet “afhaken” wat jij er van maakt, maar zijn bezorgdheid uiten. Iets fundamenteels anders. En lees zijn tweets er maar op na, hij neemt helemaal geen afstand van Trump.

“En GOP-campagnestrategen haken af”. Hier gebruik je een meervoud, terwijl je maar één voorbeeld noemt, Matt Mackowiak.

En dan kom je weer met die gek van een John Noonan aanzetten die Europa het liefst in een oorlog met de Russen stort. “Hier, nog eentje voor te lachen, toevallig ook van nuke guy John Noonan”. Dat is niet toevallig, zoals je veinst, dat is omdat je die nog bij de hand had. Een crazy warmonger.

 

Bart:

Donald J. Trump is most unfit to be president en het is krankjorem dat bij zoveel mensen de afkeer van het policor establishment zó diep zit, dat ze bereid zijn om toch op deze opportunistische malloot te stemmen. Ook al komt Trumps kritiek op pers, pundits en politici doorgaans niet verder dan beschimpen of uitschelden.

“Beschimpen of uitschelden.” Je doet zelf al pagina’s lang niet anders.

Voor we overgaan naar een bloemlezing uit de comments, nogmaals een paar opmerkingen over waar Trump voor staat:

-normalisering betrekkingen met Rusland, einde aan de warmongering.

-stop op moslimmigratie.

-herzien relatie met islamitische ‘bondgenoten’.

-fair-trade ipv. blinde free-trade.

-muur met Mexico.

-herzien handelsrelatie met China, wat een serieus probleem is voor de VS.

Stuk voor stuk valide punten en zeker niet die van een gevaarlijke gek. Wat is jouw belang, Bart ?

 

Bloemlezing uit de comments:

 

Een of andere anonieme bron heeft geroepen dat Trump nukes wilt inzetten in plaats van ze als afschrikking te gebruiken. Totaal oncontroleerbare claim die waarschijnlijk niets meer is dan de zoveelste poging tot modder gooien tussen de twee partijen. Dat land is stuk, net als het onze.

Tha Man | 04-08-16 | 20:53
.

Tha Man | 04-08-16 | 20:53
Exact. Dat stuk over kernwapens zou mijn enige kans op afwijzing zijn van eindelijk een onafhankelijk persoon aan het roer. Ik vond al zo weinig links in de tekst, en miste ze met name op juist de voor mij kritische argumenten. Hele lulverhaal blijkt inderdaad op het verslag van die anonieme bron te zijn.

Doper | 04-08-16 | 21:24
.

Ik had al het idee dat ik Sam Harris aan het lezen was, tot het filmpje onderaan dit bevestigde.

Terence Hill | 04-08-16 | 21:51
.
Fijn dat iemand het opmerkt. Bart zal fan zijn van Sam Harris, lekker veilig. 
.

“Trump is only in it for Trump en hij verzint zijn campagne on the go.”
.
Toch zegt Trump al jaren hetzelfde. In dit filmpje zitten een aantal van die fragmenten uit de jaren ’80 en ’90. (met een irritante piano op de achtergrond.)
www.youtube.com…

bambi1970 | 04-08-16 | 22:01
.

Wat een ontzettend slap scheldstuk. Ben beter gewend van deze scribent. De twee belangrijkste punten.
– klimaat: Het hele Global Warming concept komt uit de koker van de VN, onder bezielende leiding van Maurice Strong. Het doel van de VN, vele malen ook expliciet beschreven, is om Climate Change als opprtunity te gebruiken om kapitaalstromen naar de Derde Wereld te laten gaan. De inzet van de VN was altijd om een ‘cap’ te zetten op de uitstoot van de VS (en andere landen), en om de Derde Wereld landen (in die tijd incl. China dus) ďe ruimte voor meer uitstoot wel te gunnen, zodat zij zich economisch kunnen ontwikkelen. Na zijn periode als klimaatpaus bij de VN is Maurice Strong in China gaan wonen, als speciaal adviseur van de regering. De link tussen het concept van global warming en China is er wel degelijk…
– Nucleair: Wat weinigen weten, want de MSM schrijft er niet over, is dat de nucleaire optie al lang deel uitmaakt van de pre-emptive strike strategy van de VS. Voor het gebruik van zogenaamde mini-nukes (varierend van nucleaire bunker busters tot bommen van enkele malen de kracht van de Hiroshima bom), is zelfs een persoonlijke betrokkenheid van de president niet eens meer nodig. En als er iemand er van verdacht mag worden om nucleair te gaan tegen Rusland, dan is het wel warmonger Hillary Clinton. Veel eerder dan Trump, die heeft aanegeven geen oorlog met Rusland te willen, maar via praten tot oplossingen te komen.
– Immigratie Islam en Mexico: Slap verhaal hoor, het zijn de soort oplossingen die de hier bewierookte Wilders ook oppert, en die Australie (geen muur maar terugsturen boten) met succes toepast.

Kortom, Trump weet vaak juist wel waar hij het over heeft, en zegt soms dingen die waar en taboe zijn. Hij is vaak scherp tot op het botte af, maar heeft wel standpunten die soms door grote meerderheden worden gedeeld, maar onbespreekbaar zijn in de door Democraten gecontroleerde MSM.
De schrijver van deze rant heeft zich laten meeslepen en voorliegen door de onhophoudelijke stroom aan modder, misinterpretaties, leugens en ridiculisering van de media, zonder zich echt te verdiepen in hoe het precies in elkaar steekt. Vwb de Amerikaanse verkiezingen is v Rossem wat mij betreft dus ook af.

Realisties | 04-08-16 | 22:10
.

Wat een bagger stukje Rossem.
Er zitten zoveel feitelijke fouten in dat ik niet weet waar te beginnen.
Zo zijn de Russen de Krim niet binnengevallebn, maar hebben de inwoners aldaar een referendum gehouden.
Voor het geval je het niet weet, ieder volk heeft het VOLKRECHTELIJK RECHT zich af te scheiden als ze vinden niet meer te worden vertegenwoordigd.
“Zou hebben gezegd” door CNBC. Werkelijk? Is dat het soort journalistiek van het nieuwe Geenstijl? Dat kanaal is net als FOX en CNN zo fout als de NPO in Nederland.
Verder kun je Alex Jones wegzetten als een gekkie, maar de man heeft 4 sterren generaals en senatoren in zijn show, die door tienduizenden wordt gevolgd. Daar kunnen jullie een puntje aan zuigen. Verder erg gemakkelijk om de boodschapper aan te vallen, maar probeer eerst maar eens inhoudelijk gaten te schieten. Zal je niet meevallen.
En dan de Republikeinen die weglopen – dat zijn de rino’s, de figuren die in de zak zitten van de lobbygroepjes. Good riddance zeggen de Amerikanen, die kotsbeu zijn van establishment Hillary, Bush, McCain, Ryan, etc etc.

OudeNederlander | 04-08-16 | 22:20

.

Die fout van Bart mbt. De Krim had ik nog niet aangestipt. Op twitter wel:

Ha ha ha, het volgende comment had ik nog niet gelezen voor ik de tweet hierboven plaatste, GeenStijl het nieuwe Jalta:

Joshua Livestro draait inmiddels bij GeenStijl aan de knoppen? Voegt wat mij betreft niet veel toe. Dit soort troep lees ik dan nog liever in de Volkskrant dan op GeenStijl. Komt op mij allemaal niet heldhaftig over!

Arnold9638 | 04-08-16 | 22:20
.

Trump zegt in ieder geval dat ie normale betrekkingen wil onderhouden met de Russen. Dat lijkt me voor ons in Europa doorslaggevend. Ik krijg steeds meer de indruk dat op dit moment de Amerikanen middels de Nato op ramkoers liggen met Putin. Kan voor ons nooit gezond zijn.

joepiedepeopie | 04-08-16 | 22:49
.

Trump betekent einde Koude Oorlog en opheffen sancties. Kunnen we weer volop handel drijven met het grootste land ter wereld.
.
Trump betekent weer goede betrekkingen met Israël. Trump spreekt terecht schande van Obama die een broertje dood aan Israël had. Dat ze Israël onrecht hebben aangedaan. Bibi en Obama zijn water en vuur. Hillary gaat exact dezelfde weg als Obama bewandelen en natuurlijk dikke matties met de Pallies en natuurlijk Saoedi Arabië waar het wahabisme de bom is.
.
Trump wil geen TTIP, waardoor multinationals hier de dienst gaan uitmaken en overheden kunnen aanklagen wat in de miljardenschade kan lopen.
.
Trump wil zo min mogelijk import van de muzelman en Fatima. Obama en Hillary Clinton bakken zoete broodjes met CAIR (moslimbeweging in Amerika) zetten juist in om veel moslims binnen te halen net als die Jesse Klaver freak Justin Trudeau in Canada. .
.
Trump dringt aan op een veel meer marginale taak als het om het Midden Oosten beleid gaat. Hillary zal de lijn van Obama voortzetten en niet rusten totdat Assad gewipt is om daar een voor Washington gunstig puppetregime te installeren en de Saoedi’s te pleasen. IS heeft geen prio. Oorlog is economie. Binen twee weken was Saddam overlopen en in Syrië zijn ze al vijf jaar bezig. Beetje raar.
.
De beerput van de Clintons gaat onmetelijk diep. Je hoeft het deksel maar iets op te lichten om te moeten kokhalzen van alle drekzuigende shit van ze die de policor media zo veel mogelijk verzwijgen, omdat ze regelrecht onder gezag staan van de links globale elite. In vergelijk met Killary is Trump een aandoenlijk koorknaapje. Wat kan mij het bommen dat die een narcist is en met regelmaat als een zelfvoldane blaaskaak acteert. Je moet een keuze maken die het minst schadelijk is voor stabiliteit op supra-nationale vlak. Met Killary gaan we zeker nucleaire paddenstoelen tegemoet.
.
Hillary doet niks anders dan liegen en bedriegen. Het Benghazi verhaal is slechts één van haar antecedenten, maar de gevestigde orde wil koste wat kost, dat deze slang met mascara voor minimaal vier jaar de wereld gaat bestieren. Niet voor niks zette de FBI het onderzoek verder stop. Het gaat om hele grote knikkers.
.

Trump krijgt een ongelukje of er zal op grote schaal gefraudeerd worden met de verkiezingsuitslag. Zelfs Bennie Saunders – heeft op slinkse wijze het nakijken gekregen. Wikileaks heeft al het nodige gelekt en we weten nog lang niet wat we allemaal moeten weten. Dat de pseudo intellectuele BN’ers vol op het orgel gaan is te verwachten. Dat deden ze immers ook bij Fortuyn. iedereen die niet pist in hun wc’tje moet kaltgestellt worden en uiteraard is het alleen Trump dit of Trump dat. Hillary zal nooit geanalyseerd worden, want dan valt het masker van hypocrisie.
.

Nehemia | 04-08-16 | 23:30
.

 

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: