Top-adviseur Erdogan twittert naar Oostenrijkse bonskanselier: Rot op, ongelovige hond !

Burhan Kuzu startte een verbale aanval tegen de Oostenrijkse bondskanselier volgens ‘Krone.at’. Turkije heeft de pest in over de Oostenrijkse houding voor wat betreft de toetredingsonderhandelingen met de EU.

De woordenwisseling tussen Wenen en Ankara duurt voort. En de toon vanuit Turkije wordt ruwer. Nadat de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Cavusoglu Oostenrijk vrijdag al de hoofdstad van het radicale racisme genoemd had, deed de top-adviseur van Erdogan er dit weekend nog een schepje bovenop. Op twitter schreef Burhan Kuzu volgens “Krone.at” aan bondskanselier Christian Kern (SPÖ): “Rot op, ongelovige hond!”

Kuzu staat er om bekend dat die niet terugschrikt voor een stevige uitspraak . Begin juni becommentarieerde hij het besluit van de Duitse Bondsdag om de Armeense genocide als zodanig te erkennen via hetzelfde sociale medium met de woorden: “Schaam je Duitsland, maak je eerst maar eens druk om je eigen vuile geschiedenis. Is Hitler soms een Turk?”

De Turkse regering is kwaad dat Kern en ook de minister van buitenlandse zaken, Sebastian Kurz (ÖVP) zich er in de EU sterk voor willen maken om de toetredingsgesprekken met Turkije stop te zetten.

http://diepresse.com/home/politik/innenpolitik/5064770/ErdoganChefberater-twittert-an-Kern_Verpiss-dich

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: