VVDAmsterdam ontkent eigen wetsvoorstel mbt. registratie islamofobie en voert sharia in

Het voorstel is van bijna exact een jaar geleden. Ik heb toen alle gemeenteraadsleden van de VVD Amsterdam er op aangesproken. En dat resulteerde steevast in een block op twitter door deze lieden van de partij die iets met Vrijheid in zijn naam voert en zich ook nog eens Democratisch noemt. Eén gemeenteraadslid blockte me niet, Dilan Yesilgöz, dat waardeer ik. Ik sprak ook wat, niet alle, VVD-deelraadsleden aan. En van een aantal kreeg ik per DM (privé) de mededeling dat het pertinent niet uit hun hoed kwam en dat ze het er niet mee eens waren. Tot aan vrij invloedrijke (ex) stadsdeelvoorzitters toe. Blijkbaar durven die niet hun mening te geven in het openbaar.

Ik weet niet meer mijn exacte bewoordingen, maar ik zal zoiets gezegd hebben als dat islamofobie een loos begrip is, dat niet bestaat. Dat het een uitvinding van Khomeiny is in een doorzichtige poging om het gelijkgesteld te krijgen aan ‘racisme’. Het doel er van is om islamkritiek te verbieden, en de OIC streeft dat al jaren na. Voor een seculiere partij als de VVD beweert te zijn, is het natuurlijk van de zotte om een idee van Khomeiny in te voeren.

Laat ik dan eerst maar weer uitleggen waarom ‘islamofobie’ onzin is. Aan de hand van wat citaten van andere schrijvers. Misschien dat daar wel naar geluisterd wordt. ( ik acht de kans klein, want wie nu nog niet ziet waar de VVD op uit is, heeft kwaliteitsoogkleppen en oordopjes).

TPODe mythe van ‘islamofobie’ Ideeën hebben geen rechten, mensen hebben rechten

Volkskrant Racisme is altijd fout en moet keihard worden bestreden. Maar wie weerzin tegen de islam of angst voor moslims bestempelt als racisme, probeert een zinnig debat te smoren, betoogt Jonathan van het Reve.

Maar het beste stukje is van Pascal Bruckner:

The invention of Islamophobia

Islamophobia was invented to silence those Muslims who question the Koran and who demand equality of the sexes. By Pascal Bruckner

At the end of the 1970s, Iranian fundamentalists invented the term “Islamophobia” formed in analogy to “xenophobia”. The aim of this word was to declare Islam inviolate. Whoever crosses this border is deemed a racist. This term, which is worthy of totalitarian propaganda, is deliberately unspecific about whether it refers to a religion, a belief system or its faithful adherents around the world.

Ik kan nog wel een tijdje door gaan en u veel meer stukjes voorschotelen, maar als het na deze 3 stukjes niet duidelijk is dan zal het dat na 30 ook niet zijn. Dan bent u welbewust blind en wilt het niet weten, een moslim, of een islam-Collaborateur.

Goed, wat was het voorstel op initiatief van VVD en D66 ?

De website van D66 is zodanig waardeloos dat mijn linkje daar naar stuk-kapot is. En dat ligt niet aan mij, want ook bij Opiniez is het zelfde linkje naar de D66-site stuk. Dat is nog eens transparante politiek bedrijven, je beslist wat, ontkent wat je geflikt hebt, en maakt het vervolgens onzichtbaar als er kritiek op komt.

Bij Opiniez hebben ze wel de moeite genomen die ik niet nam om Jan Paternotte zijn tweet op te slaan. Dank daarvoor.

Naamloos

Het zijn de woorden van de grote baas van de grootste partij in Amsterdam zelf en er staat.

Amsterdam gaat islamofobie registreren en bestrijden.

Ik neem aan dat u hetzelfde leest als ik.

De Amsterdamse VVD-er die het voorstel samen met D66 ingediend heeft is Rik Torn (stem die man weg volgende keer !) en die antwoordt dit op vragen:

Naamloos

Dat is niet consistent met wat de baas van Dhimmies66 zegt. Dat is nog eens zorgvuldige dorpspolitiek bedrijven als beide indieners van een wetje het al verschillend uitleggen. En al zou het voorstel gaan over moslimdiscriminatie, dan is de vraag waarom hebben moslims een apart loket nodig voor discriminatie, behalve dat moslims gek zijn op apartheid en altijd apart behandeld willen worden? Waarom toegeven aan deze moslimwaanzin?

En komt er dan ook een loket wat bij gaat houden hoe vaak moslims discrimineren? Moslims wel eens over Joden gehoord? Komt er een loket dat de intense en immense moslimhaat bij gaat houden die moslims voelen voor iedereen die geen moslim is?

Het verbieden van islamkritiek is de eerste stap naar de sharia. Want als islam geen kritiek meer krijgt, kan het zijn fascistoïde gang gaan.

De gemeente Amsterdam heeft zo’n gebruiksvriendelijke site dat het voorstel niet na te lezen is. Dit is wat de kranten er vorig jaar over melden:

Het AD husselt islamofobie en moslimdiscriminatie afwisselend door elkaar. Het Parool doet hetzelfde. Al-Yaqeen ook (om maar even een andere kant aan het woord te laten). En Elsevier ook. De titels zijn zonder uitzondering: Amsterdam gaat islamofobie registreren. In andere kranten hetzelfde, maar ik vind 4 bronnen wel genoeg om te vermelden.

Als dat niet klopt, waarom hebben genoemde VVD-ers dan niet om rectificatie gevraagd?

Alle kranten citeren hetzelfde quote-je:

De partijen zijn bezorgd over geloofsgerelateerd geweld in de hoofdstad tegen islamitische Amsterdammers en instellingen. Twee op de vijf moskeeën in Nederland hebben volgens D66 en VVD in de afgelopen tien jaar te maken gehad met gewelddadige incidenten, variërend van een varkenskop voor de deur tot dreigmails en bekladding.

‘Nu wordt niet geregistreerd dat het om moslimdiscriminatie gaat, waardoor de werkelijke omvang van incidenten tegen moslims in Amsterdam niet zichtbaar is’, zeggen de partijen.

Het voorstel van de twee partijen kreeg tijdens de behandeling in een commissievergadering de steun van de PvdA, GroenLinks en de SP. (ANP)

Nou ben ik ook bezorgd om geloofsgerelateerd geweld en over de hele wereld komt het meeste geloofsgerelateerde geweld van moslims, die nu door VVD en D66 een status aparte krijgen (en door hen hier geïmporteerd worden), en is gericht tegen niet-moslims, die niet die status krijgen als ze belaagd worden door moslims. Behalve de Joden, maar die zijn al bijna door de moslims nieuwe nazi’s verdreven uit Europa, dus dat is rijkelijk laat.

Hoe kom ik hier nou een jaar later weer op?

Door een tweet van Dilan Yesilgöz, niet dat ik die elke dag lees, maar ik had haar gevraagd of de VVD er mee ingestemd had om de Bijlmerbajes vol te stoppen met moslims naast containerwoningen vol jonge studentes. En het antwoord was dat de VVD vóór AZC-s is (kom ik nog wel op terug in een ander stukkie). Dan weet u dat als u weer eens een optreden ziet van Halbe Zijlstra of Dilan Yesilgöz bij Powned, Nieuwsuur, of Buitenhof waar ze veinzen streng te willen zijn op immigratie.

De bewuste tweet van Dilan Yesilgöz was deze.

Printscreen ipv. tweet voor de duidelijkheid:

Naamloos.png

 

Als, die berichtgeving dan niet klopt Dilan Yesilgöz, wil je het Jan Paternotte dan laten rectificeren en kun je het gemeentewetje overleggen aub.? Want het is onvindbaar op jullie ‘prachtige’ site (kuch). Zelden een gebruiksonvriendelijkere site gezien dan die van de gemeente Amsterdam, maar dat terzijde.

Dilan Yesilgöz geeft aan schrik te hebben van de invoering van de sharia “stap bij stap”. Nou is invoering van islamkritiek de eerste, en waarschijnlijk definitieve, stap. Maar invoering van genoeg mensen die het liefst de sharia geïmplementeerd zien, leidt tot hetzelfde.

Als twee derde van de Nederlanders de sharia zou willen invoeren, moet dat volgens Donner mogelijk zijn, zo stelt hij in een boek dat later op de dag verschijnt. Volkskrant.

Dilan’s VVD heeft dit jaar 100.000 mohammedanen  geïmporteerd en gehuisvest op uw kosten.

I rest my case.

Comments zijn gesloten.

3 Comments on VVDAmsterdam ontkent eigen wetsvoorstel mbt. registratie islamofobie en voert sharia in

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Het verbieden van islamkritiek is de eerste stap naar de sharia. Want als islam geen kritiek meer krijgt, kan het zijn fascistoïde gang gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Raadsvoorstel staat hier, onder april:

  https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/instrumenten-raad/initiatiefvoorstel/2015/

  en kortere versie:
  https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/diversiteit/anti-discriminatie/

  De gemeente Amsterdam was vriendelijker dan Dilan Yesilgoz en gaf me wel normaal antwoord op mijn vraag waar ik het in kon zien …

  Like

 3. Ze hebben zich gebaseerd op Ineke van der Valk. En raadt nou wie we terugzien hier (rechtsonder):

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: