PVV or Bust !

Het PVV programma betekent dat we geduld moeten hebben tot de volgende verkiezingen. Het is een lange termijn programma, een visionaire blik op de toekomst.

Het is van een Lutheriaanse Lengte, en die 95 stellingen waren nog lang, maar veranderden de wereld. Hoe lang was het Magna Carta ? Of De Acte Van Verlatinghe ?

Eerst moet de gevestigde orde nog verder gesloopt worden. We kunnen er van uitgaan dat de PVV, ook als het de grootste partij wordt, niet deel zal nemen aan de volgende regering. Het programma is te extreem voor de rest van de partijen. Hoe redelijk het programma ook is. Wat mij betreft is het te soft.

Laten we eens kijken welke coalities er mogelijk zijn zonder de PVV. Ik neem de laatste peiling van Ipsos, niet om een specifieke reden. Die dingen ontlopen elkaar niet zoveel, en het zijn tenslotte maar peilingen.

Naamloos.png

Als je naar het Ipsos linkje gaat kun je over dit kaartje ‘muizen’ en verschijnen de getallen.

Volgens gebruik mag de PVV, als dit de uitslag zou zijn, als eerste proberen een coalitie te vormen. Dat gaat niet lukken en dan is de VVD aan de beurt. De VVD krijgt 25 zetels volgens deze peiling. Het is logisch om met zo min mogelijk partijen een coalitie te trachten te vormen. De twee volgende in grootte komen dan in aanmerking; CDA en D66 (dat die heel graag mee willen doen hoeven we niet aan te twijfelen, Pechtold gaf al aan te willen stoppen als die niet mee mocht doen in een volgend kabinet). En de Armeense genocide-ontkenner gaat vast heel graag in een kabinet zitten met de Koerdische genocidefinancier Mark Rutte.

VVD – 25

CDA – 19

D66 – 18

————- +

62

Er moeten nog 13 zetels gevonden worden. De VVD die de coalitiebesprekingen leidt, zal niet happig zijn op een instortende PvdA (dat heeft de PVV al vast voor elkaar) waar ze er net vier moeilijke jaren mee op hebben zitten. De constatering dat het niet meer gaat om politieke posities maar alleen nog maar om het aantal zetels, moet op dit moment getrokken worden. Dan komt Groen Links aan de beurt met 11 zetels (ik sla de SP over, omdat die nooit mee mag doen, zelfs niet toen ze 25 zetels hadden). 62 + 11 maakt 73, nóg niet genoeg voor een meerderheid.

Wat dan nog rest zijn marginale splinterpartijtjes; CU met 5 zetels, SGP met 4. Beiden hebben trouw Rutte gesteund in de Eerste Kamer. Misschien is het tijd dat ze daar voor beloond worden. Ik kan me voorstellen dat die, als ze mee mogen doen, met zijn tweeën mee willen doen (om een beetje ‘christelijk’ gewicht in de schaal te kunnen leggen). Dan kom je op een 6-partijen coalitie met 82 zetels.

Ik ga er van uit dat de PvdD (anti-EU) en 50plus (instabiele puinhoop, al zal Henk Krol graag zijn financiën wat aan willen vullen ) niet gevraagd zullen worden.

Goed:

6 partijen – 82 zetels

Het was de afgelopen jaren een probleem om een meerderheid te krijgen in de Eerste Kamer. Hoeveel zetels hebben de partijen daar?

VVD (13 zetels)

CDA (12 zetels)

D66 (10 zetels)

GroenLinks (4 zetels)

ChristenUnie (3 zetels)

SGP (2 zetels)

44 zetels is ruim voldoende.

 

Een andere coalitie is nauwelijks mogelijk (ga maar puzzelen). En dit is niet de keuze van de deelnemende partijen, ze worden hiertoe gedwongen door de PVV. Het is een unicum in de Nederlandse parlementaire geschiedenis een 6-partijen coalitie. Het kabinet Den Uyl was een 5-partijen coalitie met de PPR en de drie partijen die nu allemaal één zijn in het CDA. En iedereen weet wat een ramp dat was.

De PVV dwingt al deze partijen kleur te bekennen. Namelijk dat ze pro-EU en pro-islam zijn. Ook diegenen die zich tot nu toe op de vlakte konden houden. De volgende verkiezingen zullen vernietigend zijn voor deze oude politiek. De PVV heeft met zijn extreem vernieuwende programma de oorlog verklaard aan de suffe oude politiek die niet naar het volk wil luisteren (geen hond, ook niet die met een D66 baasje, gaat de luchtzak van 231 pagina’s die Pechtolds club geproduceerd heeft lezen, behalve een verdwaalde Campina-halal-medewerker, *). En die volgende verkiezingen konden wel eens niet vier jaar op zich laten wachten. Ze schijten met zijn allen in hun broekje en zitten met 6 middelpuntvliedende krachten in een kistje.

En die islamitische aanslag in Nederland gaat er wel komen voor er weer verkiezingen zijn (en dan laten we de imploderende EU nog even buiten beschouwing). De man die dat tegen moet houden (PvdA) heeft namelijk óf geen idee, óf faciliteert het gewoon. Of die te stom is om te poepen of gewoon kwaadaardig (hij is tenslotte PvdA), ben ik nog niet over uit.

Drie dagen voor Bataclan twitterde Neerlands veiligheidschef:

dick-schoof-1

We wachten rustig af tot Amsterdam-CS of Paradiso opgeblazen wordt. Want dat is waar dit beleid toe leidt. En dan is het hek van de dam en begint de reconquista. En is het ook duidelijk dat ALLE partijen dit al de tijd gefaciliteerd hebben.

Naamloos

De enige manier om het tij te keren is als de PVV een meerderheid haalt. En de oude politiek werkt er hard aan. Rutte importeert 100.000 kinderhuwende potentiële jihadisten per jaar.

Naamloos.png

En hij heeft aangekondigd dat die zijn werk, Nederland, wil áfmaken.

 

Comments zijn gesloten.

3 Comments on PVV or Bust !

 1. De jankerts, weeklagers en hoofdschudders verdringen elkaar op het internet en in dode mediagebieden om maar te kunnen blèren dat 1 (één) A-4tje veels te weinig is. Er moeten honderden miljarden letters tot nietszeggende woorden worden gekantklost waarmee hele zinnen, paragraphen, voetnoten, uitzonderingen en andere leugens kunnen worden gemaakt waar ze later dan weer sorrie over kunnen gaan zeggen want dat komt in de krant en is een teken van uitzonderlijke dapperheid.

  Stel dat je het plan hebt om vanavond de stad in te gaan om een lekkere meid te scoren teneinde die helemaal uit elkaar te scheuren. Wij, gewonen mensen, zouden dan gewoon de stad ingaan en naar bevinding ons plan hier en daar wat bijstellen. Misschien kom je wel met een lekkere travestiet thuis maar hoe dan ook het plan wordt uitgevoerd. De hoofdschuddende duiders en weeklagers beginnen dan meewarig te glimlachen en schuimbekken in het rond dat dit zo maar niet kan. Je moet eerst bepalen van welke leeftijd die meid moet zijn, welke kleur, welk geslacht want het lijkt wel heel sterk op discriminatie als je niet met Sylvana thuiskomt of met een verrassingspakketje in een boerka danwel een leuke omgebouwde bouwvakker. De Duidene Klasse in dit land en elders maakt liever geweldige plannen waar geen fluit van terecht komt. Plannen waarvan de gewone boerelul of -muts al op de klompen aanvoelt dat ’t geen A-4tje is en dus niet haalbaar. En dan noemen we soms een paar plannen op van de Alleswetende Meewarig Kijkenden zoals HSL-dingen en Fyra’s, we gooien ze hun windmolens in het gezicht waarna we geduldig wachten op 15 maart of eerder.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij moeten bij de volgende verkiezingen het goed merken dat wij het niet vergeten zijn wat die kinderen is aangedaan.

  Like

 3. koos // 04/09/2016 om 08:18 //

  Niet vergeten:
  Grote demonstratie van PEGIDA.
  Zondag 11 September 14:00 Koekamp Den Haag
  https://www.facebook.com/pegidanederland/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: