Mark Rutte belt zijn terroristenvrind om hem te feliciteren met de Koerdische Genocide

Niet verbazingwekkend, want hij weigert ook al jaren om de Armeense Genocide als zodanig te benoemen en duidt het steevast aan als ‘De Kwestie’ zoals hem opgedragen is vanuit Ankara.

Onze dappere MinPres heeft gisteren helemaal zelf gebeld met Erdogan, zegt die. Via jihadbook deelde Mark de tekst met het Nederlandse volk:

Naamloos.png

Het Turkse volk is de straat opgegaan om de coup te verijdelen en de democratie te verdedigen.

Nadat vanaf elke minaret vanaf elke moskee geblèrd werd dat dat moest. Wat na de coup, als het al een coup was, volgde was een islamitische contra-coup. Dit verdedigen staat gelijk aan het verdedigen van de islamitische revolutie in Iran. Het is van een zelfde orde.

Turkije heeft nu een kans om democratie en rechtsstaat hier sterker uit te laten komen.

Er zijn honderden rechters ontslagen. Het leger en de politie zijn verder gezuiverd. 200 acadamici mochten het land niet verlaten. Naar schatting zijn er 80.000 mensen ontslagen of verdwenen. De helft van alle generaals is ontslagen. Toevallig die helft die tegen ingrijpen in Syrië was. Of Rutte krijgt geen intel van het stelletje onbekwamen in zijn omgeving of hij is het er mee eens. Ik weet wel zeker dat het laatste het geval is. Er is een grens aan hoevaak je iets uit onwetendheid verkeerd kan beoordelen. Ook als je Mark heet. En een paar honderduizend ambtenaren tot je beschikking hebt.

Die zuiveringen waren trouwens al jaren gaande en het was de EU die Erdogan het handvat gereikt heeft om dat te doen. Het was een eis van de EU dat de invloed van het leger teruggedrongen werd. Het leger was de hoeder van de democratie en de seculiere staat. En daarmee maakte de EU de herislamisering van Turkije mogelijk.

Daarom is het van belang dat de nasleep van de coup op een fatsoenlijke manier wordt geregeld waarbij wij een introductie van de doodstraf zouden afwijzen.

De doodstraf gaat je te ver? Maar die 80.000 heb je het niet over. Weet je wat er gebeurt in Turkse gevangenissen?

What I Witnessed in Diyarbakir Prison

THE STATEMENT BY MEHDI ZANA ON THE OCCASION OF THE INTERNATIONAL DAY IN SUPPORT OF TORTURE VICTIMS AND SURVIVORS
Friday, June 26, 1998

My name is Mehdi Zana. I’d like to start by expressing my appreciation to the organizers of the International Day against Torture, the Congressional Human Rights Caucus and the Torture Abolition and Survivors Support Committee for this briefing and for bringing the suffering of the survivors of torture to the attention of the US Congress and the public.

I am a Kurd from Turkey. I was the mayor of Diyarbakir, the most important city in the region where the Kurds live, in Turkish Kurdistan. Starting in 1980, I was imprisoned under conditions some of you might find hard to imagine. I was imprisoned with other Kurds, some of whom are dead today. I was tortured to such an extent that I continue to suffer from the aftereffects. My imprisonment was due to my having repeatedly taken positions in favor of something that seems elementary to me: the rights of Kurds. Lees verder >>

Erdogan en ik zijn het erover eens dat Turkije voor Nederland, de Europese Unie en de NAVO een belangrijke partner is en blijft.

Erdogan is de verklaarde vijand van het Westen. Er is niet een manier om dit vriendelijk uit te leggen:

01.jpg

Hoe kan iemand die Europa overspoelt met miljoenen mohammedanen een partner zijn? Altijd en overal en al 1400 jaar lang leidt het tot bloedvergieten en genocide als islam een land binnendringt. Je had toch geschiedenis gestudeerd?

Met de instabiliteit in veel landen om Europa heen als keiharde realiteit, blijft samenwerking altijd nodig.

Je werkt niet samen met je vijand. Punt. Je brengt je leger in staat van paraatheid en richt je kernraketten op Ankara en legt je vloot daar voor de kust om de invasie te stoppen. En je maakt een begin om de vijfde colonne die we hier binnen de grenzen hebben te repatriëren. In afwachting daarvan sluit je die vijfde colonne op in interneringskampen. Precies wat de Amerikanen met de Jappen en de Moffen deden in WO-II.

In dat verband reist minister Koenders maandag ook naar Turkije voor gesprekken.

Laat die rat er alsteblieft blijven. De hierboven genoemde gevangenis schijnt een bezichtiging waard te zijn. Als die zo begaan is met mensenrechten laat die die dan daar maar eens van binnenuit bestuderen voor een jaartje of wat.

Niet alleen met Turkije, maar ook met andere landen in de regio is samenwerking van belang.

Wat? Wil je met Assad samenwerken? Of met de homohangers uit Teheran? Wie bedoel je?

Niet alleen in het beheersen van de migratie, maar ook in de strijd tegen terrorisme.

Het beheersen van migratie doe je door hier de grens te sluiten, niet door je af te laten persen door een Ottomaanse barbaar. En als die fascist dan al opvangkampen voor Syriërs bouwt in Turkije, dan doet die in Koerdisch gebied om daar de bevolkingssamenstelling te veranderen. Dat geldt onder internationaal recht als genocide. En jij financiert dat met je terreurdeal van 6 miljard.

En terrorisme bestrijd je niet door visumvrij reizen te geven aan de jihadisten van ISIS.

We houden ons aan de afspraken en we verwachten dat Turkije dat ook doet.

Een afspraak met een ongelovige heeft nul en generlei waarde voor een mohammedaan.

Dat betekent niet dat we onze waarden laten varen, integendeel.

80.000 ontslagen en vermisten? Er zijn naar schatting tussen de half miljoen en anderhalf miljoen Koerden ontheemd. Dat is op dezelfde schaal als de Armeense Genocide. Oh ja, die wilde je ook al niet benoemen.

Turkije sloopt complete steden in Zuidoost-Turkije. Heb je daar nog wat van gezegd, of heb je geen problemen met genocide?

Natuurlijk wekken de ontwikkelingen in Turkije – soms heftige – gevoelens op. Maar het is niet normaal dat spanningen elders in de wereld leiden tot incidenten in Nederland. Ik heb Erdogan laten weten dat wij geen Turkse bemoeienis met onze binnenlandse aangelegenheden tolereren en hem gevraagd behulpzaam te zijn dit te voorkomen. Het is niet acceptabel dat groepen in Nederland tegen elkaar worden opgezet. – MinPres

Hoe hard heeft die je uitgelachen, naïeve gek?

Heb je er nog iets van gezegd dat NAVO-lid Turkije een buurland binnengevallen is? Of vind je dat ook wel best.

Ik denk niet dat we in de Nederlandse geschiedenis ooit een grotere smeerlap en slappere zak als minister president gehad hebben dan Mark Rutte.

Je hoort achter de tralies, je bent een genocidefinancier en een terroristenvriend. Ik wens je alle slechts toe!

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: