’s Werelds grootste cosmetica en shampoo fabrikanten gaan halal gecertificeerde producten leveren

Unilever, Beiersdorf en L’Oreal zijn enkele van ’s werelds grootste productie-giganten die hebben aangekondigd dat ze hun cosmetische producten halal gecertificeerd gaan verkopen. Als oorzaak wordt opgegeven dat er een grote vraag is van een snel groeiende moslimbevolking.

De grootste islamitische doelgroep bevindt zich in Indonesië, die onlangs heeft aangedrongen om de zalfjes en shampoo producten met een halal-gecertificeerd label over de toonbank te schuiven. Volgen een nieuwe wetgeving van het land moeten alle producten voor consumenten voor 2018 halal-gecertificeerd zijn. De volgende stap is om in 2019 alle medicijnen met een stempel halal te verkopen.

“Het gaat om respect voor halal criteria”

De fabrikanten beweren dat hun aanpassing meer administratief is dan financieel. Het gaat om het respecteren van de halal criteria, wat hopelijkerwijs meer landen dezelfde trend doet gaan volgen. Is de mening van Dirk Mampe, die in dienst is van het Duitse bedrijf BASF. Zijn firma is één van de 145 cosmetica fabrikanten die halal gaat certificeren.

–…

View original post 66 woorden meer

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: