Nederland heeft een vliegveld en een snelweg gebouwd voor de Taliban

Uruzgan is zo goed als weer in handen van de Taliban. Ze zouden weer verdreven zijn uit Tarin Kowt. Voor zo lang het duurt.

Taliban weer verdreven uit hoofdstad Uruzgan

Met hulp van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen heeft het Afghaanse leger de Taliban donderdag weer uit Tarin Kowt, de hoofdstad van Uruzgan verdreven.

De provinciale leiders waren op de vlucht geslagen richting het vliegveld, waar ook een Afghaanse militaire basis is. Volgens een politiechef hadden veel politiemensen eieren voor hun geld gekozen. Ze hadden het op een akkoordje gegooid met de Taliban en waren zonder te vechten vertrokken. Volkskrant >>

Dat gaat elke keer zo, dat ze het op een akkoordje gooien. Die Talib is namelijk gewoon hun broer, oom of buurman. Bij het tien uur journaal vandaag werd iemand geïnterviewd en die kreeg de vraag voorgelegd of de Nederlanders er iets bereikt hadden. De meisjesscholen, waar mijn neefje de kolonel zo trots op was, zijn al lang weer afgebrand, maar het vliegveld schijnt nog te functioneren. En het duurste stukje asfalt ter wereld ligt er ook nog. De hele oorlog zou tussen de 1 en 6 (dan zit Irak er bij in) biljoen gekost hebben.

Naamloos.png

Highway  One is maar een klein beetje gevaarlijk:

Naamloos.png

01.jpg

Je moet niet vechten in islamitische landen. Je moet er een hek om heen zetten en dan maken ze elkaar wel af.

“Every Afghani man is a fighter: War is a way of life,” Tome Carew said in an interview. He is a veteran of Britain’s legendary commando Strategic Air Services, who trained the mujahideen in their fight against the Soviets.

“You see a lot of sickening sights in the SAS, an awful lot. I can stomach most things, but this was truly nauseating. A body was lying on the ground. You could tell it was a body from the congealed blood that stained the stony ground in circles around it, but it was barely recognizable as a human being.

“The torso had been mutilated. The limbs stomped a mash of ruby red flesh and splintered bone. The head had been kicked off and used as a football. No features could be made out; no eyes or nose were left on this gruesome, bloody skull – just a few remaining wisps of blond hair that gave the clue as to who this once was: a Russian crewman on a Hind E helicopter.

“The mujahideen had shot down his aircraft just half an hour earlier. God knows how badly he had been hurt when it had crashed into the trees just outside the Afghan village, but he had clearly tried to crawl to shelter. The villagers had got to him first and showed no mercy.

“They had attacked him with their boots, with knives, with crude farm tools. Now they circled, panting, swathed in sweat, jostling to crow over the victim, their hands and clothes stained with his blood.

“I felt bile rise in my throat. Somewhere, at the edge of my memory, I recalled some lines from Kipling’s ‘Young British Soldier’:

‘When you’re lying out wounded on Afghanistan’s  plains,

‘and the women come out to cut up what remains,

‘you roll to your rifle and blow out your brains.’

Lees verder >>

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: