Niks geen vaste grond onder de voeten. Nederland zakt in de afgrond

Nederland wordt steeds armer

Nederland is drie plaatsen gezakt op de lijst van rijkste landen ter wereld. Met een gemiddeld nettovermogen per hoofd van de bevolking van 80.180 euro in 2015 staat Nederland nu op de negende plaats, zo blijkt uit het nieuwste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz.

Telegraaf >>

En omdat we met een gelijkgeschakelde pers te maken hebben in dit land staat het letterlijk zelfde stuk ook bij het Parool >>

Waarom we in dit land niet gewoon één Staatskrant uitgeven, maar verschillende, begrijp ik niet helemaal, lijkt me onnodig duur.

Als het om bruto financieel vermogen gaat, is Nederland het enige land in de eurozone dat in de top 10 staat. Volgens de onderzoekers is dat geen toeval, omdat Nederland een van de beste pensioenstelsels ter wereld heeft.

Maar de zeggenschap over dat pensioenstelsel heeft het kabinet dat het over ‘vaste grond’ durft te hebben nou net in opdracht van de EU verkwanseld. Het parlement was nog te lui om te lezen wat ze eigenlijk ondertekend hadden. Pensioenfondsen mogen zich nu in andere landen vestigen, waar andere regels op toezicht gelden.

De schuld van Mario Draghi, ook EU (ECB) :

In Nederland zwakte de groei van het vermogen sterk af, van 13,3 procent in 2014 naar 3,6 procent vorig jaar.

De onderzoekers wijzen met een beschuldigende vinger onder meer naar het “extreme monetaire beleid” dat zelfs geen invloed meer heeft op de prijzen van bezittingen. Omdat de rente onverminderd hard daalt, ziet het er vooral voor spaarders niet goed uit, concluderen ze.

Ook de andere paragrafen uit de troonrede zijn dubbelgebakken leugens.

“Politieke tegenstellingen werden overbrugd en verschillende maatschappelijke belangen zijn met elkaar verenigd. Parool >>

Je moet het maar uit je strot kunnen krijgen als het land op springen staat onder de druk van de mosliminvasie. Zaandam, Veghel, de duizenden autobranden, de gestenigde bussen, de Turkse vijfde colonne die zich steeds luider roert.

Nog niet eerder waren zoveel grote hervormingen tegelijk in gang gezet.

De zorg is verwoest, 70.000 banen weg. Ouderen zitten tot hun enkels in het pis, zelfs als ze familie van de staatssecretaris zijn. De PVV heft het verbod op het medisch beroepsgeheim op, zodat D66 voor een appel en een ei de lekkerste stukjes orgaanvlees uit de meest gezonde donoren kan verhandelen.

Vaak met de steun van oppositiepartijen en maatschappelijke organisaties.”

Ja ja ja. Werkelijk het hele land is door en door verrot.

De koning sprak uit dat de financiële crisis achter ons ligt.

Ja, wat weet hij er van tenslotte. Voor hem is de financiële crisis, die er voor hem nooit was, inderdaad voorbij.

Maar de euro staat nog steeds op omvallen hoor.

En als klap op de financiële vuurpijl:

En veiliger is het ook al niet geworden:

En die kerel in dat sprookjeskostuum blijkt zelf ook nog in sprookjes te geloven:

Mensen die in Nederland willen wonen, moeten bereid zijn de taal te leren en een actieve bijdrage te leveren, zei koning Willem-Alexander dinsdag eveneens. “Iedereen die in ons land wil wonen, moet deze waarden respecteren en naleven. Aan grondwettelijk vastgelegde normen kan niet worden getornd en tegen intimidatie en geweld wordt hard opgetreden.”

Islam lacht je recht in je smoel uit, malle.

Islam betekent al 1400 jaar het einde van elke beschaving waar het binnenwandelt. En deze hele prutsende bende heeft nog geen begin van een idee wat ze te wachten staat en marcheert vrolijk verder naar de afgrond.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: