De schokkende denkwijze van een EUrofiel -Karel de Gucht- over de zeggenschap van Nationale Parlementen

Esperanza was zo vriendelijk het terugkijk-linkje van het Belgische ‘Terzake’ voor me op te zoeken, waarin Karel de Gucht zijn mening geeft over het feit dat de Walen het CETA-verdrag hebben afgewezen.

De EU-fielen hadden het niet verwacht, en voelen zich danig in hun taas getast. Als Rutte gevolg gegeven had aan het ‘NEE is NEE’ van het Oekraïne-referendum, had de EU al eerder een dergelijk verzet voor zijn kiezen gekregen. Maar Rutte is een substituut-Duitser en geen Fransoos met een deelparlementje in België. Dit is wat een NEE doet, Mark, en we weten wel dat jij dat niet op je geweten wilt hebben, maar probeer ons niet steeds op te mouw te spelden dat als wij NEE zeggen het verdrag gewoon doorgaat. Het is niet zo, zoals je nu kunt waarnemen.

Wel, de shit hits a little bit the fan. Vanaf 4.19; De Gucht in Terzake:

Als antwoord op het interview-vrouwtje:

“Wel, het is eigenlijk zo dat Juncker gezegd heeft dat het ‘gemengde’ akkoorden zijn, de nationale parlementen mogen daar in meebeslissen, maar dat zijn helemaal geen gemengde akkoorden dus hij gaat daar in tegen de verdragen. En als je een handelsbeleid moet gaan voeren waarbij dan achteraf elke lidstaat moet gaan ratificeren, en binnen België zijn dat dan ook nog zes parlementen, dan heb je natuurlijk geen handelsbeleid meer, vooral omdat dat handelsbeleid naast concurrentiebeleid, één van de twee is dat exclusief is, dat volledige bevoegdheid is van de Europese Unie, en met andere woorden dat de nationale parlementen zich daarover uit moeten spreken, dat klopt gewoonweg niet”

Interview-vrouwtje: Dus Juncker heeft eigenlijk een fout gemaakt zegt u?

“Volgens mij heeft Juncker een historische vergissing gemaakt. De standpunt van de Europese commissie is altijd geweest, al vijftig jaar, dat dit ‘Europe only’ agreements waren, dus akkoorden die alleen op Europa (EU, Fub) sloegen, soms wijzigde de raad dat wel, maar de commissie bleef bij zijn standpunt.”

Voor de rest van de tekst moet u maar het linkje aanklikken. Maar wat die dus zegt is, dat we al lang niks meer in te brengen hebben.

En hij schaamt zich er niet eens voor, hij is onverbloemd pissig dat de dictatuur niet grondig genoeg ten uitvoer gebracht wordt. Dát, is hoe de zaken er voor staan mensen. Zó is hoe de EU-fielen over nationale parlementen denken.

Het zijn sta-in-de-wegs, en illegaal, want dat had de ‘EU’, ooit besloten.

Schavot, schandpaal, galg en guillotine, en niet alleen omdat het zo mooi allitereert ….

Wel omdat de EU ons illegaal bezet.

Comments zijn gesloten.

1 Comment on De schokkende denkwijze van een EUrofiel -Karel de Gucht- over de zeggenschap van Nationale Parlementen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: