Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij?

In Amsterdam daar stond een universiteit, een hele grote. De UvA is de grootste grootgrondbezitter in de stad. Tegenwoordig heeft die universiteit gebedsruimtes, want geloven schijnt ook iets met wetenschap te maken te hebben in 2016. Het aantal prulstudies neemt ook al jaren toe. Zo kun je er Theaterwetenschap studeren en Future Planet Studies, hier de hele lijst.

Die universiteit geeft ook een blaadje uit. Bekende schrijvers hebben daar in het verleden aan meegewerkt  Theo van Gogh, Simon Vestdijk en zelfs ’s lands mooiste schrijver Slauerhoff meen ik. Folia heeft ook mislukkelingen gehuisvest zoals Beau van Erven Dorens en Joris Luyendijk. En nog niet zo lang geleden kwam Folia in opspraak omdat er heuse tietjes op de cover stonden. Het blaadje werd uit de schappen gehaald tijdens de open dag, want zou wel eens aanstootgevend kunnen wezen voor de zwarte kousen burka’s. De universiteit ontkende dat het te maken had met de preutse profiteurs van de profeet.

Nu wil het blaadje graag de nieuwe Nederlanders ter wille zijn en heeft een opvoedkundige meerkeuzetoets gefabriceerd, zodat u op uw eerst volgende verjaardagsfeestje niet met uw mond vol tanden hoeft te staan als het over de urgente problemen van deze tijd gaat. Want op elk verjaardagsfeestje gaat het tegenwoordig over de ‘interlocking matrix of oppression’, TOCH ? Dat is de eerste vraag die mijn buurvrouw me stelt tegenwoordig.

Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij?

Zat u ook al eens met de mond vol tanden op een verjaardag, toen de buurvrouw vroeg wat u eigenlijk vindt van de ‘interlocking matrix of oppression’ op de universiteit? Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij? Test jezelf!

Nou okay, gewillig als ik ben heb ik de test even gedaan.

Wanneer ben je cis-gender?

*Als je in een mensenlichaam geboren bent maar je wel een slang voelt.

Wat is People-First Language?

*Taalgebruik waarin je in eerste instantie mensen aanspreekt, en dan pas de planten en dieren in je kamer.

Wat is een Safe Space?

*Een ruimteraket waar de astronauten eerst een diversiteitscursus moeten volgen.

Wanneer is er sprake van identiteitspolitiek?

*Wanneer een debat onmiddellijk gekaapt wordt door diversiteitsfundamentalisten.

Welke van de onderstaande is geen White Privilege?

*Je niet meer hoeven schminken als Zwarte Piet straks is afgeschaft.

Wat wordt er bedoeld met White Fragility?

*Als witte vrouw niet snappen dat het een compliment is als er naar hun borsten wordt geloerd.

Wat is Cultural Appropriation?

*Het juiste antwoord staat er niet bij, maar het heeft te maken met dat ons land bezet wordt door mensen die hier geen ene moer te zoeken hebben. En waardoor we nu dus met dit soort achterlijke taalkundige kul geconfronteerd worden.

U dacht dat de huidige intellectuele elite ze niet allemaal op een rijtje had ? Berg u dan maar, want tegen de tijd dat deze generatie afgestudeerd is en de macht heeft gegrepen is de gekte compleet. Ik ben een ander continent uitzoeken, deze is overleden.

Via de link in de tweet hieronder kunt u de test zelf ook bekijken. Ze hebben verzuimd er een bijsluiter bij te voegen, maar het is verstandig eerst twee of drie diazepammetjes fijn te stampen en door uw thee te roeren alvorens u er aan begint.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: