Jesse Klaver is een milieuterrorist

Ik kijk geen Pauw. Het is tijdsverspilling en het irriteert, waar ik dan weer ontzettend jeuk van krijg en de onbedwingbare neiging om onaardige opmerkingen op de sociaal mediaas te plempen,  en bovendien is het gericht op de makkelijk te manipuleren kiezer en de goedmens wiens ego dagelijks gestreeld moet worden, en val ik niet echt binnen die doelgroep. Soms klik ik op twitter wel even per ongeluk op de hashtag. Eigenlijk klikte ik dit keer op #TijdvoorVerandering, ik ben wel voor verandering namelijk, en niet op #Pauw  want mijn allergie voor werkelijk alle media neemt recht evenredig toe met hun toenemend fanatisme – dat ze ontwikkelen in het zicht van hun doodsstrijd – en Pauw, die bijna single-handedly Zwarte Piet gesloopt heeft door jaar in jaar uit een zeer klein doch fanatiek clubje Nederland hatende geschiedvervalsers een podium te bieden, wekt een peristaltiek bij me op waar ik niet van gediend ben. En zo kwam het dat ik geheel ongewild geconfronteerd werd met het wangedrag van Jesse Klaver, die dat blijkbaar achteloos meldde:

Ik sta niet in voor het waarheidsgehalte van deze tweet, want ik heb het zelf niet gezien. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik rond die tijd wel de TV aan had staan en tijdens het zappen toch even langs Pauw kwam. Er werd een fragment getoond van de Nederlandse organisatie ‘bootvluchteling’ die zeshonderd Afrikaanse piraten uit zee opgepikt had in plaats van ze ter plekke terecht te stellen en aan de ra’s te hangen zoals dat vroeger gebeurde. Bij de NOS  staat een filmpje, dat ik al eerder op de dag gezien had, dat het allemaal vrouwen en kinderen zijn.

Klaver vond het verschrikkelijk, en dát vond ik dan weer zo V e r s g r i k k u l l u k hypocriet dat ik een lekker muziekje opzette. Nou kan het zijn dat ik het allemaal niet goed gezien heb, want sinds mijn breedbeeld dacht dat die een stroboscoop was, heb ik geen nieuw propaganda doorgeefluik aangeschaft en staat er hier het minuscule beeldschermpje dat ik ooit aangeschaft had voor de dochter van mijn Braziliaanse ex, en het staat dan ook nog eens helemaal aan het einde van de woonkamer. En als die het begeeft dan komt er geen nieuwe televisie meer in dit huis.

Kwam dit stukje nog tegen te midden van de chaos die mijn computer, bureau en hoofd tesamen vormen. Het stukje was niet af, en nu ook eigenlijk niet, maar ik ben even openstaande tabs aan het sluiten, vandaar. Maar klik vooral op het muziekje. Ik denk niet dat The Cure dat vandaag de dag nog durft te spelen.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: