Zweden verbiedt Kerstlichtjes op staatslantaarnpalen

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen er geen Kerstlichtjes branden in veel Zweedse steden meldt SVT. Formeel is het verbod om veiligheidsredenen.

De Zweedse Transport Autoriteit (Trafikverket) zal gemeenten geen toestemming geven om Kerstverlichting te bevestigen aan de lichtmasten die onder beheer zijn van de Autoriteit, en in veel kleinere steden betekent dat dat er feitelijk helemaal geen Kerstverlichting zal zijn.

De verandering is een overwinning voor hen die liefst minder en minder willen zien van ’s lands Christelijke traditie, maar volgens de Zweedse Transport Autoriteit is de beslissing puur op grond van “veiligheid”.

De lantaarnpalen zijn niet ontworpen voor het gewicht van de Kerstverlichting en we moeten alles verwijderen dat er niet aan thuishoort. We gaan voor veiligheid eerst, zegt Eilin Isaksson, nationaal coördinator van de Zweedse Transport Autoriteit, tegen SVT.

Hoeveel lantaarnpalen de voorgaande jaren bezweken zijn onder het gewicht van Kerstverlichting is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat veel gemeenten grote moeite hebben met de beslissing van de Zweedse Transport Autoriteit.

In onze gemeente hebben we veel problemen met overstekend wild, mensen komen om omdat er bijvoorbeeld een rendier over de weg huppelt. We denken dat dat een belangrijker probleem is voor de Zweedse Transport Autoriteit dan het verbieden van Kerstverlichting, zegt de burgemeester van Lititz, Marie Johansson, tegen SVT.

Speisa >>

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Zweden verbiedt Kerstlichtjes op staatslantaarnpalen

  1. Dit land is “total loss”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: