En weer peutert Afshin Ellian het islamisme uit de islam

Het probleem is niet islamisme, maar islam. Net zoals nazisme het probleem was en niet nazismisme. Het is een vorm van taalknoeierij die ons niets verder brengt.

Trouw:

Naamloos.png

Ellian doet dit bijna altijd, het is structureel bij hem. Af en toe pikt die een ander woordje uit de brei; islamisme, jihadisme, en de laatste tijd legt die de nadruk op wahabisme en salafisme. Maar het probleem is en blijft islam. Het is de islamitische ideologie die onverdraagzaam is en het maakt niet uit welk stickertje je er op plakt. Door er heel veel verschillende stickertjes op te plakken belemmer je wel het zicht op het eigenlijke probleem. Vandaar dat ik Ellian niet behulpzaam vind.

Ik vraag me al tijden af waarom Ellian dat doet, want ik vermoed dat die wel beter weet. En vandaag liet Ellian zien waarom, Elsevier:

En wanneer westerse overheden openlijk de ideologische strijd zouden aangaan tegen de islam als geheel, zouden ze in conflict komen met 1,2 miljard wereldbewoners.

En daar lijkt Ellian voor terug te schrikken. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden en lossen geen problemen op.

We kunnen wel degelijk de strijd met islam als geheel aangaan, ook al betekent dat dan dat we in oorlog zijn met 1,2 miljard aardbewoners. We hoeven die oorlog niet op alle fronten actief te voeren, dat zou een enorme puinhoop geven. We moeten wel consequent zijn, onverbiddelijk, standvastig en hardnekkig.

0186

Om te beginnen moeten we vaststellen dat elke moslim een potentieel probleem is, en om de schade hier, en in alle niet-islamitische landen te beperken, moet remigratie de allerhoogste prioriteit krijgen. Van Spanje, dat er zeven eeuwen over gedaan heeft om het Iberisch schiereiland weer islamvrij te krijgen, moeten we de les leren dat het vrijwel zinloos is om moslims islam af te laten zweren. Spanje zag uiteindelijk geen andere uitweg dan verplichte remigratie.

Ten tweede moeten we vaststellen dat het een mondiaal probleem is en dat we op dit moment de verkeerde vrienden hebben. China, Hindoe-India en Rusland hebben allemaal hun eigen islam problemen. In plaats van vrienden te zijn met landen als Saoedi-Barbarije en Qatar, zouden we met voornoemde landen bondgenootschappen moeten smeden in de strijd tegen islam.

Ten derde is het niet de bedoeling dat we overal actief oorlog gaan voeren tegen alle islamitische landen, dat wordt een bloederige bende. We moeten islam isoleren. “Hek er om !” om het kort te zeggen. De grenzen met elk islamitisch land absoluut op slot. Dus geen vakantie meer vieren in Turkije, geen olie meer importeren uit Barbarije, geen ambassadeurs over en weer uitwisselen. Helemaal niks. Laat ze maar in hun eigen olie zwemmen en dan komen we over een paar jaar wel weer eens kijken hoe het met ze gaat.

Ten vierde moeten we overal op de wereld waar islam oorlog voert de goede – de niet-islamitische – krachten steunen. We moeten de christenen in Nigeria bijstaan tegen Boko Haram, de Hindoes in Kashmir helpen tegen de Pakistanen, de katholieke Filipijnen tegen Moro, enzovoort.

Comments zijn gesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: