Essay Tariq Ramadan verdraait de geschiedenis van de islam

De gemeente Rotterdam zet de samenwerking met haar omstreden adviseur, de islamitische professor Tariq Ramadan, voort. Beschuldigingen van homodiscriminatie aan zijn adres door de Gay Krant schoof het college vorige week als ‘onjuist, tendentieus, onvolledig en uit de context gerukt’ ter zijde. Ramadan blijft dan ook tot 2011 als hoogleraar integratie en burgerschap verbonden aan de Erasmus Universiteit. Ondertussen bedrijft hij op geheel eigen wijze ‘wetenschap’.

door MACHTELD ALLAN

ENIGE TIJD GELEDEN schreef ik voor de Volkskrant een recensie waarin ik twee nieuwe biografieën van de profeet Mohammed besprak, De historische Mohammed: De verhalen uit Medina van Hans Jansen en The Messenger: The Meanings of the Life of Mohammed van Tariq Ramadan. Ik schreef dat Tariq Ramadan in zijn biografie twee wetenschappelijke hoofdzondes begaat ten aanzien van de bronnen over de profeet: hij neemt de bronnen als ‘waargebeurd’ én hij stelt ze eigenhandig wat bij om het gewelddadige verhaal over Mohammeds leven verteerbaar te maken voor een modern Europees publiek.
Dat leverde een column op van wijlen Bart Tromp in Het Parool, die naar aanleiding van mijn recensie concludeerde dat ‘Tariq Ramadan geen onderzoeker en beoefenaar van wetenschap is. Zelfs als hij er in de ogen van het Rotterdamse gemeentebestuur lovenswaardige opvattingen op nahoudt, dan heeft hij aan de Erasmus Universiteit niets te zoeken. De universiteit is geen kerk of moskee. Als burgemeesters en wethouders hem willen inschakelen voor de “integratie”, dan kunnen ze Ramadan alsnog tot straathoekwerker benoemen. Uit de recensie van Machteld Allan blijkt echter ook nog dat Tariq Ramadan helemaal niet een mooie combinatie van orthodoxe islam en seculiere democratie bepleit. Ik heb nog geen weerlegging van haar conclusies gelezen.’

http://www.groene.nl/artikel/essay-tariq-ramadan-verdraait-de-geschiedenis-van-de-islam

Zie ook: https://fubar.mobi/category/tariq-ramadan/

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Essay Tariq Ramadan verdraait de geschiedenis van de islam

 1. Onschuldige naïeve Bart Trom, hij dacht nog dat de islam iets met ‘kerk’ en ‘geloof’ te maken heeft. ‘De universiteit is geen kerk of een moskee.’ Dat staat er, maar een kerk is de gemeenschap van broeders en zusters in Christus, geen gebouw. Een moskee is een clubhuis van rand-criminelen en dat is heel iets anders. Mensen gaan ter kerke om met andere mensen die het niet helemaal weten samen te praten over hun onzekerheden. De zin van het leven en dat soort dingen. Naar een moskee gaan mensen die het absoluut niet weten, zij willen bevestiging ontvangen voor hun onkunde en hun onzekerheden. Zij moeten wel wekelijks naar de haathut om hun verplichte portie indoctrinatie op te halen. Zij moeten dan hun geld af staan, dat is ook belangrijk, elke maand moet 5% van het inkomen worden naar de moskee worden gebracht.

  De kerk verplicht niet tot het geven van geld, de moskee doet dit wel. Als je niet voldoende geld bij je hebt dan moet je er uit. Dan komt er iemand aan je deur om het geld te innen.

  In de kerk stelt men dat een Christen niet mag roven en stelen, niet mag moorden en echtbreken, geen valse getuigenis mag afgeven en zijn vader en moeder moet eren. In de moskee is het niets van dat alles, daar stelt men dat de moslim een andere moslim niet mag vermoorden, geen goederen van een andere moslim mag toe-eigenen en dat hij Allah en de profeet moet eren, twee keer in elk gebed, vijf keer dat gebed per dag. Voor de moslim is begeerte goed en voor een Christen is begeerte slecht. Een moslim heeft geen normen en waarden zoals Christenen dat hebben. Voor de moslim geldt dat misdaad geen misdaad is, zolang het ten gunste van de islam is. Dan is het een middel om te komen tot het doel. Er is niets goddelijks aan de islam, het is puur een zoektocht naar macht en goederen. Er is geen geestelijke ontwikkeling, er is alleen een stelsel van dogma’s en eisen. Het uiteindelijke resultaat van het Christendom is bevrijding. De waarheid zal U vrij maken! Het doel van de islam is om slaven te drillen zodat zij beheersbaar zijn.

  De islam is geen geloof. De islam is een systeem van indoctrinatie en onderdrukking om te komen te een maatschappij waarbinnen het behaaglijk vertoeven is voor de machthebbers. Naar mijn bescheiden mening is de islam een vorm van misdaad en daarom dient de islam bestreden te worden.

  Iedereen die denkt dat de islam iets met een geloof te maken heeft die is misleidt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: