Ramadan verdedigt een middeleeuws concept

Tariq Ramadan, de gevierde intellectueel, publicist, schrijver, gastprofessor in Oxford, adviseur van voormalig premier Tony Blair, adviseur van de burgemeester van Rotterdam, heeft het ver gebracht. Maar moslimgeleerden nemen hem niet au serieux omdat hij gegevens die van essentiële betekenis zijn gewoon verdoezelt, aldus het oordeel van Ralph Ghadban, de Duitse islamwetenschapper en politieke publicist van Libanese afkomst. Vragen aan Ramadan om standpunten in te nemen blijven onbeantwoord, aldus Ghadban.

Ramadan werd niet toegelaten tot de VS en ook tijdelijk niet in Frankrijk omdat hij verdacht werd van verbindingen met extremistische islamitische kringen, maar in Oxford werd hem een gastprofessoraat aangeboden. Na de aanslagen in Londen deed Tony Blair een beroep op hem om voorstellen te formuleren voor het aanpakken van de islamitische terreur. Hoe beoordeelt u de man?

Ralph Ghadban: Ramadan is een kleurrijke persoonlijkheid die in het Westen totaal verkeerd wordt ingeschat. Ja, hij is een Zwitsers staatsburger, loopt modern gekleed en geeft retorisch knappe lezingen, maar daarom is hij nog geen democraat. Eigenlijk heeft hij slechts minachting voor de decadentie van het Westen en voor de zwakte van het christelijk geloof; en verheerlijkt hij de superioriteit van de islam.

http://www.liberales.be/interviews/ghadban

Zie ook: https://fubar.mobi/category/tariq-ramadan/

Comments zijn gesloten.

1 Comment on Ramadan verdedigt een middeleeuws concept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: