IS eist aanslagen kerken Egypte op

In Tanta, ten noorden van Caïro, zijn zeker 21 gevallen bij een bomaanslag op een kerk en ook in Alexandrië was een kerk het doelwit van een bomaanslag. Daar kwamen al zeker elf mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de aanslagen intussen opgeëist via haar persagentschap Amaq.

“Het terrorisme treft Egypte opnieuw, dit keer op Palmzondag”, zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ahmed Abu Zeid. Op deze christelijke feestdag was er tijdens de mis veel volk in de kerk. De kerk is volgens de Egyptische staatstelevisie het grootste christelijke gebedshuis in de regio.

VTM >>

islam en genocide op Christenen

ISIS

Egypte

Comments zijn gesloten.
About Fubar (5735 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...
%d bloggers liken dit: